Tokat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Bekir Fındık, Engelli ve Eski Hükümlülere Yönelik Proje Destekleri ile engelli bireylerin iş hayatına katılımını artırmayı ve eski hükümlülerin topluma yeniden kazandırılmasının amaçlandığı ifade etti. 

Mehmet Şefin o hareketine binlerce tepki yağdı! Mehmet Şefin o hareketine binlerce tepki yağdı!

Projeye başvurular, E-Devlet üzerinden 6 Aralık 2024 saat 23:59’a kadar yapılabilecek. Engelli vatandaşlar, tarım ve hayvancılık sektöründe en fazla 300 bin TL, diğer sektörlerde ise 400 bin TL hibe desteği alabilecek. Eski hükümlüler için ise tarım ve hayvancılık sektöründe 240 bin TL, diğer sektörlerde 300 bin TL’ye kadar destek sağlanacak.
Bekir Fındık, engelli ve eski hükümlü bireylerin iş sahibi olmalarının, toplumda istihdam oranlarını artırarak ekonomik canlanmaya katkı sağlayacağını vurguladı. Proje, işgücüne katılımı teşvik etmek amacıyla engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonu ile finanse ediliyor.
İŞKUR, bu projeyle dezavantajlı grupların ekonomik hayata entegrasyonunu sağlamak için adımlar atmaya devam ediyor. Projeye başvuracak tüm vatandaşlara başarılar dileyen Fındık, bu desteklerin Tokat ve Türkiye için hayırlı olmasını temenni etti.
Tokat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada ''Türkiye İş Kurumu’nun temel görevleri istihdamı korumak, istihdamın artmasını sağlamak ve işsizlik oranını azaltmak için faaliyetler gerçekleştirmektir. Bu amaçla İŞKUR ulusal ve uluslararası politikalar geliştirmekte; öğrenci, iş arayan veya işveren ayrımı yapmaksızın her vatandaşımızı önemseyerek birçok projeye başarılı bir şekilde imza atmıştır. 
 
Bu çerçevede dezavantajlı gruplar içerisinde yer alan ve en az % 40 engelli raporu olan vatandaşlarımız ile eski hükümlü vatandaşlarımızın istihdamını kolaylaştırmaya yönelik “Engelli ve Eski Hükümlülere Yönelik Proje Destekleri” başlığı adı altında hibe desteği proje başvuruları başlamıştır. Bu doğrultuda kendi işini kurmak isteyen engelli vatandaşlarımız 6 Aralık 2024 tarihi saat 23:59’a kadar E-Devlet üzerinden online olarak başvurularını yapabilecekler. İl Müdürlüğü veya Hizmet Merkezlerine elden veya posta yoluyla yapılacak proje başvuruları ise kabul edilmeyecektir. 
 Eski hükümlü vatandaşlarımız ise projelerini belirtilen tarihe kadar Adalet Bakanlığının ilgili birimleri aracılığı ile bulundukları illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerimize iletmesi gereklidir.
 
Kendi işletmesini kuran her engelli veya eski hükümlü vatandaşımızın, başka bir bireyi istihdam edebilme potansiyeline sahip olması nedeniyle Engelli ve Eski Hükümlülerin Kendi İşini Kurma Hibe Desteği Projesi’ni Kurum olarak çok önemsemekteyiz. Bu nedenle şartları taşıyan hemen hemen her proje, Genel Müdürlüğümüz tarafından onaylanmaktadır. Projelere başvuru yapacak tüm vatandaşlarımıza başarılar diler, proje desteklerinin ilimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ederiz. '' ifadelerine yer verildi.
 
 
 

Editör: Elvan Mert