Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ), akademik programlarını sektörel ve bölgesel ihtiyaçlara göre yeniden düzenlemek amacıyla bir dizi çalıştay düzenliyor. TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz’ın girişimleri ile başlatılan bu çalıştaylar, üniversitenin tüm programlarını kapsayacak şekilde planlandı.

Teori ve Pratiğin Uyumlu Hale Getirilmesi Hedefleniyor
Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, değişen ve dönüşen dünyada akademik programların güncel ihtiyaçlara cevap verebilmesi için bu çalıştayların önemli olduğunu vurguladı. “Eğitimde teori ve pratik uyumunun sağlanması, sektörde istihdamın artırılması ve tüm paydaşların önerilerinin dikkate alınması için çalıştaylar düzenliyoruz. Sektör temsilcilerinin, kamu kurum ve kuruluşların ve akademisyenlerin görüşlerini alarak program müfredatlarımızı yeniden düzenliyoruz.” dedi.

Bölgenin ve Sektörün İhtiyaçları Göz Önünde Bulunduruluyor
Prof. Dr. Fatih Yılmaz, bölgenin ve sektörlerin ihtiyaçlarına yönelik yapılan güncellemelerle hem eğitimde kalitenin artırılacağını hem de mezunların istihdam olanaklarının genişletileceğini belirtti. “Bu çalıştaylar sayesinde programlarımızı daha işlevsel hale getirerek, teorik bilgilerin pratikte uygulanabilir olmasını sağlamayı hedefliyoruz. Ayrıca, yeni programların açılması yönünde de çalışmalar yürütüyoruz.” diye ekledi.Togü'de Akademik Programlar Güncelleniyor Sektör Ve Bölgenin İhtiyaçlarına Uyum Sağlanacak (1)Çalıştaylar Tüm Programları Kapsayacak
2024 yılı itibarıyla başlayan bu program güncelleme çalıştaylarının tüm akademik birimleri kapsayacak şekilde genişletilmesi planlanıyor. Şu ana kadar Eğitim Fakültesi, Turhal Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Erbaa Meslek Yüksekokulu, Pazar Meslek Yüksekokulu ve İletişim ve Tasarımı Programlarında güncelleme çalışmaları yapıldı. Çalıştaylara öğretim üyelerinin yanı sıra sektör temsilcileri ve kamu kurumlarından temsilciler de katılarak görüş ve önerilerini sundu.

TOGÜ, eğitim öğretim süreçlerini daha verimli hale getirmek ve mezunlarının istihdamını artırmak amacıyla bu çalıştaylara devam edecek. Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, yapılan çalışmalarla üniversitenin eğitimde kalite çıtasını daha da yukarılara taşıyacağını ifade etti.

‘İlkadım Bilim, Kültür ve Sanat Şenliği’ başladı ‘İlkadım Bilim, Kültür ve Sanat Şenliği’ başladı

Togü'de Akademik Programlar Güncelleniyor Sektör Ve Bölgenin İhtiyaçlarına Uyum Sağlanacak (12)Togü'de Akademik Programlar Güncelleniyor Sektör Ve Bölgenin İhtiyaçlarına Uyum Sağlanacak (10)Togü'de Akademik Programlar Güncelleniyor Sektör Ve Bölgenin İhtiyaçlarına Uyum Sağlanacak (11)Togü'de Akademik Programlar Güncelleniyor Sektör Ve Bölgenin İhtiyaçlarına Uyum Sağlanacak (8)Togü'de Akademik Programlar Güncelleniyor Sektör Ve Bölgenin İhtiyaçlarına Uyum Sağlanacak (9)Togü'de Akademik Programlar Güncelleniyor Sektör Ve Bölgenin İhtiyaçlarına Uyum Sağlanacak (7)Togü'de Akademik Programlar Güncelleniyor Sektör Ve Bölgenin İhtiyaçlarına Uyum Sağlanacak (5)Togü'de Akademik Programlar Güncelleniyor Sektör Ve Bölgenin İhtiyaçlarına Uyum Sağlanacak (6)Togü'de Akademik Programlar Güncelleniyor Sektör Ve Bölgenin İhtiyaçlarına Uyum Sağlanacak (4)Togü'de Akademik Programlar Güncelleniyor Sektör Ve Bölgenin İhtiyaçlarına Uyum Sağlanacak (2)Togü'de Akademik Programlar Güncelleniyor Sektör Ve Bölgenin İhtiyaçlarına Uyum Sağlanacak (3)

Editör: Mustafa Işık