Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabı üzerinden TOKİ’den ev ve iş yeri sahibi olan vatandaşlara yönelik yeni bir indirim kampanyasını duyurdu. Kurum, vatandaşların yoğun talepleri doğrultusunda ödemeleri devam eden konut ve iş yerleri için yüzde 25 indirim imkanı sağlayacaklarını açıkladı. Ayrıca, borcunun en az yüzde 25'ini kapatmak isteyenlerin de aynı oranda indirimden yararlanabileceği belirtildi.

Başvurular 23 Eylül’de Başlıyor

Bakan Kurum'un "TOKİ'den yüzde 25 indirim kampanyası" başlığıyla yaptığı açıklamaya göre, indirim kampanyasından yararlanmak isteyen vatandaşlar, başvurularını 23 Eylül ile 18 Ekim tarihleri arasında yapabilecek. Bu süreçte vatandaşların gerekli belgelerle TOKİ'ye başvuru yapmaları yeterli olacak.

Kimler Yararlanabilir?

Kampanyadan, 2023 Haziran ayı sonuna kadar TOKİ'den satılmış konutlara sahip olanlar faydalanabilecek. Aynı zamanda, geri ödeme taksitleri 2023 Haziran sonu itibarıyla başlamış olan ve kalan taksit sayısı 12 aydan fazla olan vatandaşlar da bu kampanyadan yararlanma hakkına sahip. Bu şartları taşıyan ev ve iş yeri sahipleri, ödeme planlarını daha avantajlı bir hale getirebilecekler.

Tokat’ta trafik kültürünü geliştirmek için önemli eğitim! Tokat’ta trafik kültürünü geliştirmek için önemli eğitim!

Bu indirim fırsatı, borçlarını erken kapatmak isteyen vatandaşlara önemli bir mali kolaylık sağlarken, TOKİ’nin sosyal konut projelerinden yararlananlar için ekonomik bir destek olarak öne çıkıyor.

Kaynak: AA