Ahilik Komitesi  "Ahilik, kelime olarak kardeş, eli açık, konuksever ve yiğit anlamlarını taşır. Ahilik Teşkilatı ise Türkler arasında gelişip yaygınlaşan, sanatta, ticarette, dayanışma ve yardımlaşmayı esas alan sosyo-ekonomik bir kurumdur," ifadelerini kullandı.

Açıklamada, Ahilik’in iş ahlakını savunan, sermayeyi ve işçinin alın terini koruyan, akıl, ahlak, bilim ve çalışma prensipleri üzerine kurulu bir teşkilat olduğu belirtildi. Ayrıca, Ahilik'in 13. yüzyılda köylere kadar yayılarak, düzenli ve milli bir toplum kurmayı amaç edinen önemli bir sosyal kurum haline geldiği vurgulandı.

Ahilik kültüründe, kalfalıktan ustalığa geçiş yapan kişilere "şet bağlama" töreni düzenlendiği ve bu törenle ustaların, Ahilik felsefesinin temel ilkelerine bağlı kalacaklarına söz verdikleri hatırlatıldı.

Başkan Özek, "Genç Nüfus Var Ama Nitelikli Eleman Yok!" Başkan Özek, "Genç Nüfus Var Ama Nitelikli Eleman Yok!"

"Eline, diline, beline sahip ol. Kalbini, kapını, alnını açık tut"

Tokat Ahilik Komitesi, her yıl Eylül ayının son haftasında kutlanan Ahilik Haftası'nın, Kültür Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 1988 yılında yürürlüğe giren "Ahilik Kültürü Haftası Yönetmeliği" uyarınca, tüm Türkiye genelinde büyük bir coşkuyla kutlandığını belirtti. Tokat'ta da bu kapsamda gerçekleştirilecek etkinliklerin esnaf ve sanatkârlara bereketli kazançlar getirmesi temenni edildi. 

Editör: Elvan Mert