Fenerbahçe'nin yıldızı Galatasaray'da söndü Fenerbahçe'nin yıldızı Galatasaray'da söndü

Türkiye Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Platformu Kurucusu ve Genel Başkanı Semiha Özek, Türkiye'deki nitelikli eleman bulma sorununa dikkat çekerek, bu sorunun giderek büyüdüğünü ifade etti. Kısa süre içinde gerçekleşmesi beklenen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı'nın katılımıyla yapılacak toplantının, bu sorunların çözümü için önemli bir adım olacağını vurguladı.

Genç Nüfus Avantajına Rağmen Eleman Bulmak Zorlaşıyor

Türkiye’nin genç nüfusa sahip bir ülke olmasına rağmen, sanayi sektöründe usta ve işçi bulmanın giderek zorlaştığını belirten Özek, bu durumun gelecekte ciddi bir krize dönüşebileceği uyarısında bulundu. Nitelikli elemanların azaldığını ve bu sorun çözülmediği takdirde, gelecekte tamir veya sanayi işlerinde çalışacak eleman bulmanın imkânsız hale gelebileceğini ifade etti. Özek, özellikle gençlerin sanayi ve fabrikalara yönlendirilmesi gerektiğini, ancak bu konuda gerekli adımların atılmaması durumunda iş gücü piyasasının daralacağını söyledi.

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları İçin Çözüm Bekleniyor

Özek, 1986 yılında çıkarılan 3308 sayılı kanunun staj ve çıraklık sigortası mağdurları için büyük sorun yarattığını belirtti. Staj ve çıraklık sigortası başlangıcının SGK başlangıcı sayılmasının, gençlerin sanayiye yönlendirilmesi açısından kritik bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Özek, bu konuda adım atılmadan sorunun çözülmesinin mümkün olmadığını ifade etti. Toplantıda bu konunun mutlaka gündeme getirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Hisarcıklıoğlu’na Çağrı: "Sorumluluğu Üstlenin"

Özek, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na seslenerek, bu sorunun çözümünde öncü rol oynamasını istedi. "Bu büyük sorumluluğu siz anlayabilirsiniz," diyen Özek, gençlerin geleceği için atılacak her adımın kritik olduğuna vurgu yaptı. "Bu vatan bizim, bu millet bizim, dolayısıyla stajyer de, çırak da bizim," diyerek sözlerini sonlandırdı.

Muhabir: Emel Tekbaşoğlu Sürer