İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun detaylarını sosyal medya hesabından paylaştı. İl Jandarma Komutanlıkları, İl Emniyet Müdürlükleri ve Sahil Güvenlik Komutanlıkları tarafından düzenlenen operasyonlar sonucu, arama kaydı olan binlerce kişi ev ve iş yerlerine yapılan baskınlarda ve kimlik kontrollerinde ele geçirildi.

Uzun Süredir Aranan Suçlular

Operasyonlarda yakalanan şahısların büyük bir kısmı 5 yıla kadar süredir aranan kişilerden oluşuyor. Toplamda 4.455 kişi bu gruba dahil. Bunun yanında, 5-10 yıldır aranan 19 kişi ve 10 yılın üzerinde süredir firari olan 17 kişi de yakalandı. Yakalanan suçlular arasında hırsızlık, dolandırıcılık, yağma, adam öldürme, cinsel suçlar, narkotik, terör, kaçakçılık ve organize suçlar gibi çeşitli suçlardan arananlar bulunuyor.

Yalı Çapkını’nın Geleceği Tehlikede! Satışa çıktı Yalı Çapkını’nın Geleceği Tehlikede! Satışa çıktı

Suç Türlerine Göre Dağılım

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın açıklamalarına göre, operasyonlarda yakalananlar arasında 690 kişi hırsızlık, 291 kişi dolandırıcılık, 130 kişi yağma, 118 kişi adam öldürme, 128 kişi cinsel suçlar, 860 kişi narkotik suçlar, 26 kişi terör suçları ve 400 kişi kaçakçılık ve organize suçlar nedeniyle aranıyordu. Ayrıca 1.848 kişi ise diğer çeşitli suçlardan firari olarak aranıyordu.

Operasyonlar Devam Edecek

Operasyonların ardından İçişleri Bakanı Yerlikaya, yaptığı açıklamada, “Çember-21” operasyonlarının kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti. Toplum güvenliği açısından önem taşıyan bu tür operasyonların devam edeceğini vurgulayan Bakan Yerlikaya, suç ve suçlularla mücadelenin hız kesmeden devam edeceğini ifade etti.

Muhabir: Emel Tekbaşoğlu Sürer