Teknik Direktörün Gözüyle köşesinde Ercan Süsoy yazdı: "Yeni hocamız Namık Altunsoy ile birlikte takımımıza güveniyoruz."

Tokat Belediye Plevnespor kulübümüz üst üste oynadığı maçlarda Ergene Velimeşespor Kulübünü 3-0 gibi net bir skorla mağlup etti. Bu galibiyetle takımımız puan cetvelinde küme düşme potasından süratle uzaklaşmaya başladı. İnşallah bundan sonra yapacağımız maçlarda da alacağımız iyi neticelerle sezonu iyi bir yerde tamamlarız. Yeni hocamız Namık Altunsoy ile birlikte takımımıza güveniyoruz. Haydi hayırlısı diyelim.

            Ergene Velimeşespor maçında gözümüze takılan olaylara gelince;

1) Tokat GOP. Stadı’nın protokol tribünün manzarası şehrimizin takımımıza olan ilgi alakasını göstermektedir. Şehrimizde futbolun yetiştirdiği Namık Altunsoy hocanın takımın başına getirilmesinden sonra, onunla beraber futbol oynayan takım arkadaşları ve o devirlerde tribünlerde maç izlemeye gelen Tokatlı futbolseverler tekrar protokol tribününe geldiler. Namık hocayla birlikte genç takımda (bugün Berk Kal’ın oynadığı mevkide) oynayan Muharrem Şahin’in geldiğini de görüyoruz. Yine Namık hocamız Tokatspor Teknik Direktörü iken Türkiye çapında Fenerbahçe, Sakarya gibi üst liglerde yer alan kulüplerle Türkiye Ziraat Kupası maçlarında karşılaşılmıştı. Türkiye futbol arenasında Tokat’ın ismini duyurarak dikkati çeken maçlarda o zamanlar Tokatspor’un Başkanı olan Ahmet Sami Ülkü ve eski Yöneticisi Bekir Atılgan da protokol tribününde takımımızı desteklemeye gelmişlerdi. Bütün bu güzel manzaradan sonra ilimizin Valisi sayın Abdullah Köklü, Belediye Başkanımız sayın Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, tüm siyasi partilerimizin Milletvekilleri, şehrimizin önemli iş insanlarını takımımıza moral vermeleri için stada davet ediyoruz. Tüm Tokatspor severler bu ilgiyi hevesle beklemekteler.

2) Takımımızın 12. Adamı konumundaki taraftar grupları yine ekseriyetle GOP. Stadı’nın Kapalı Tribün kısmında toplanarak davullu tempolu tezahüratları devam etti. Maçın sonunda da takımımızı tribüne davet ettiler, galibiyeti hep bir ağızdan tempo tutarak kutladılar. Bu arada karşı Maraton Tribünündeki taraftarları da ihmal etmediler. İnşallah bu birlik beraberlik önümüzdeki maçlarda da devam eder diyoruz.

Takımımızın teknik analizine gelince;

Takımımızı teknik adam gözüyle incelediğimizde Namık hocamızla beraber oynadığımız ikinci maçımızda da bir önceki maçımızdaki gibi 3-0’lık galibiyeti gördük. Takımımız Kuşadasıspor maçında yer alan sağ ön (sağ açık) Deniz Pala’nın dışında aynı kadro ile yer aldı. Biz üç gün sonra ikinci maçımıza çıkan kadromuzu biraz yorgun gördük. Kuşadasıspor maçında gördüğümüz gibi daha canlı, daha mücadeleci, daha coşkulu futbolu gösterememesine rağmen bilhassa ikinci devresinde gördüğümüz gibi rakibin üzerimize gelmesinden yararlanarak bilinçli çıktığı kontrataklarla iki gol daha bulmasını bildi. Bilhassa ikinci golde sol ön (sol açık) Kadir Can Gündoğdu bir kanat forvet gibi rakip ceza sahasının önünden içeri atak yaparak kalecinin uzanamadığı sol köşesine yaptığı şık vuruşuyla kazanılan gol birinci sınıf nitelikte, çok muhteşemdi diyebiliriz. Bu iki maçla teknik direktörümüz genç kalecimiz hariç tüm futbolcularımızı görmüş oldu. Bundan sonraki maçlarda daha bilinçli, doğru tercihler yapmasını sağlayacaktır.

Takımımızı teknik adam gözüyle hat hat incelediğimizde;

Genç kalecimiz Muhammed’in milli maçlar nedeniyle şehir dışında olması dolayısıyla son iki maçta kalemizi koruyan tecrübeli file bekçimiz Ebubekir Elihoş hata yapmadan iyi bir maç çıkardı. Onu fazlaca zorlayacak rakip atağı da olmadı zaten.

Defans hattında sağ bek Özgür Süer, sol bek Muhsin Polat her iki kanattan daha fazla yapacağı futbol bindirmeleri ile hücum gücünü desteklemelidirler. İki ön liberomuzda alt yapımızdan yetişen Tokatlı Serkan Gürses ve Berk Kal genel olarak iyi bir oyun sergilemelerine rağmen yazılarımızdaki bütün uyarılarımızda belirttiğimiz üzere en arkada durması gereken sol stoperimiz Berk Kal’ın, yerini boşaltarak zaman zaman aynı hatayı tekrarladığını görüyoruz. İnşallah Onun bu hatasından dolayı, hiç umulmadık zamanda defansımızın arkasına düşen toptan ötürü gol yemeyiz.

Orta sahamızda tek ön libero Haydar Deniz’den, yine takımımızın en iyi yer alan ve bu mevki için en iyi futbolcu olmasına rağmen eski maçlarına nazaran daha fazla mücadeleci oyun bekleriz. Bir de son maçlarda yaptığı gibi genel olarak arkasındaki futbolcularla pas yapmayı azaltmalıdır. Haydar’ın sağında ve solunda Muhammed Emin Yavaş (sağ iç), Fatih Dalgıç (sol iç) oynadı. Fatih Dalgıç oyundan çıktıktan sonra orta sahadaki oyunun bozulduğunu gördük, bu mevkide Fatih’in oynamasının faydası böylelikle görüldü.

Forvet hattımız Ömerhan Çıldır sağ ön (sağ açık), Kadir Can Gündoğdu sol ön (sol açık), Murat Can Bölükbaşı tek santrafor dizilişindeydi. Bu hatta sol açık mevkiinde oynayan futbolcumuz sol ayağı iyi olmamasına rağmen bu hattın en iyi futbolcusu olarak gözümüze takılıyor. Sağ kanat forvet (sağ açık) Ömerhan Çıldır aynı mevkide geçen maç yer alan Deniz Pala’ya nazaran daha faydalı bir futbol oynamasına rağmen bize göre sonradan oyuna giren Fatih Üge bu hatta yer alırsa daha faydalı işler yapmış olur. Çünkü Fatih Üge kuvvetli fiziği ile zaman zaman tek santraforumuz Murat Can Bölükbaşı ile yer değiştirerek oynayabilir.

            Kendi alt yapımızdan yetişen Tokatlı Teknik Direktör Namık Altunsoy hoca ile beraber kabustan dönen Tokat futbolu ve Tokat Belediye Plevnespor kulübümüz için artık güzel günler yaşanır. Tokat’taki tüm birimlerin Tokat futboluna sahip çıkarak eski güzel günlere hasretliğimizi gidermeleri tecrübeli bir abileri olarak temennimizdir. En iyi günlerin bizlerle beraber olmasını ister, takımımıza canı gönülden başarılar dileriz.