Teknik Direktörün Gözüyle köşesinde Ercan Süsoy yazdı: "Tayyar Şahin isminin yapmış olduğu çokça işlerden birine verilerek ebediyen adını andıracak güzelliğin yapılmasıdır."

Tokat’ımızın her alanında yaptığı çalışmaları ile kendini kabul ettiren, isminden bahsettiren, çalıştığı konuların duayeni sıfatını olan birkaç kişi vardır. İşte Tayyar Şahin bunlardan biridir. 88 yaşında iken her faninin başına gelecek ve hayatının sonu olacak ölümüyle Tokat’ımızın bilhassa spor kamuoyu başta olmak üzere, belediyecilerimizi, sevenlerini, hepimizi derinden üzdü.

            Almanya’dan yüksek tahsilini yaptıktan sonra Tokat’a mimar olarak döndüğünde 1965-1985 yıllarında “Servetim Tokat’tır, dostlar bana yeter” diyecek kadar örnek bir Tokatlıydı.

            Tokat’ımızın örnek duayeni Tayyar Şahin’in şahsım Ercan Süsoy’un arşivinde çok önemli bir yeri vardır. Bu satırlarda kardeşim, arkadaşım Tayyar Şahin’in bilinmeyen önemli yönlerini belirtmek istiyorum.

            Duayenimiz, “Tokatlıyım demek Tokatspor’u sevmek demektir.” sözüyle, Tokat ve ülke siyasetinde ve kamu yöneticiliği hizmetlerinde “küçük olsun benim olsun” demeden büyük düşünerek Tokat’ımızın en az 60 yıllık mazisine emek katmıştır. İlk önce Karşıyaka Semti’nde imar ve revizyon çalışmaları, bununla beraber Bedestenlioğlu kooperatifiyle Tokat’a yeni bir semt kazandırma çalışmalarını başlatmıştır. Bunlarla kalmayıp Esentepe Kooperatif Evleri ve aynı semtin afet evlerini planlayıp Tokatlılara kazandırarak şehre damga vurmuştur.

            Ortaokul ve lise yıllarında bilhassa en önemli branş olan basketbolda lise takımının ilk 5 kadrosunda yer alan sportmen bir isimdi. Tokat’ımızda ve lisemizde diğer branşları da yerinde yaptığı incelemeleri ile İstanbul basını, Fenerbahçeliler Kulübünün Özfenerbahçeliler mecmuasında Tokat’ta yapılan spor olaylarını yazan konumdaydı. Her yazısının altında T.A.Ş. rumuzunu kullanır, bütün ülkemize Tokat’ı duyuruyordu. O yıllarda lisemizin ve Tokat’ımızın önemli futbolcuları arasında bulunan şahsımla yapılmış fotoğraflı bir söyleşiye köşesinde yer vermişti.

            Duayenimiz, siyaset konusunda ülkemizde çeşitli atılımları bulunan Anavatan Partisi Tokat İl Başkanlığının kurucu başkanı oldu. Ülkemizin daha sonra Başbakanı ve Cumhurbaşkanı olan Turgut Özal’ı Tokat’a davet ederek babaevinin yazıhanesinde ağırlamıştı. Merhum Turgut Özal ile yaptığı toplantıya şahsımı da davet etmişti. Toplantıya gittiğimde, Özal’ın çok akıllı bir insan olduğunu bana sorduğu soru ile anladım. Tokat’tan sonra gideceği Kahramanmaraş’ta yapacağı toplantıda “spor konusunda bana söyleyecek bir lafın var mı?” diye sormuştu. Ben de, Kahramanmaraşspor’un 3. Lig’e çıkmasını sağlayacağım demesini söylemiştim. Aynen söylediğim gibi, rahmetli Özal Kahramanmaraş’ta bu vaadi dillendirmişti.

            Duayenimizin en önemli özelliği, o devirlerde her şeyin daha iyisini düşünecek şekilde Almanya’da gördüğü önemli ve faydalı şeyleri zaman zaman Tokat’ta yapmaya çalışmıştı. O zamanlar futbol kulüplerinin çok azında spor tesisi vardı ve bunlardan biri de Tayyar Şahin’in Başkanı olduğu Tokatspor Kulübüydü. Yakın çevremizde ne Sivas’ta ne Amasya’da, Yozgat ve hatta Samsun’da spor tesisi yokken Tokat’ımızda vardı. Spor tesisimiz yapıldığında duayenimizle aramızda çok önemli bir sözleşme olmuştu. Tesisimizde sporcuların kalacağı yerlerde ranza usulünü düzenletmişti. Başkanlığını yaptığı Tokatspor’da en önemli olay, çoğunluğu Tokatlı gençlerden oluşacak bir alt yapı kurulmasını bizlerden istemişti, buna da Almanya’yı örnek göstermişti.

            Ne diyelim? Dünyada yaşayan tüm insanların başına gelecek olan ölüm, duayenimizi de Tokat’ımızdan koparıp götürmüştür. Ben Ercan Süsoy olarak şahsen ‘Tayyar Şahin’ isminin yapmış olduğu çokça işlerden birine verilerek ebediyen adını andıracak güzelliğin yapılmasıdır.

            Hepimizin, ailesinin başı sağolsun.