Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen “15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Anma Programı” 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Millî İrade Salonu’nda gerçekleştirildi. Programa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rasim Koçyiğit, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Şahin Sözen, İl Jandarma Komutan Yardımcısı, İl Emniyet Müdür Yardımcısı, Tokat Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Vekili, dekanlar, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.15 Temmuz Demokrasi Ve Millî Birlik Günü Anma Programı (6)15 Temmuz Demokrasi Ve Millî Birlik Günü Anma Programı (19)15 Temmuz Demokrasi Ve Millî Birlik Günü Anma Programı (20)Dr. Öğr. Üyesi Faysal Arpaguş tarafından 15 Temmuz şehitleri için gerçekleştirilen Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua ile başlayan anma programında, Devlet Konservatuvarı tarafından ilahiler eşliğinde dinleti gerçekleştirildi.

Programın devamında Tokat Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Vekili Abdulkadir Türk moderatörlüğünde bir söyleşi düzenlendi. Söyleşiye, 15 Temmuz Şehidimiz Hüseyin Kısa’nın babası Mehmet Kısa, Gazi Kürşat Karabulut ve Gazi Hasan Sarman panelist olarak katıldı. Abdulkadir Türk, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nün anlam ve önemine dair açıklamalarda bulunarak Türk milletinin ihanetlere karşı kahramanca duruşunu vurguladı. Mehmet Kısa, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını ve oğlunun şehit olma sürecini anlattı. Kürşat Karabulut, İstanbul’da bulunduğu sırada yaralandığını ve tedavi sürecini paylaştı. Hasan Sarman ise İstanbul’da staj yaparken darbe girişimine karşı sokağa çıkarak yaralandığını belirtti.

Tokat'ta çıkan yangın korkuttu! Tokat'ta çıkan yangın korkuttu!

Panelin sonunda, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rasim Koçyiğit, moderatör ve panelistlere teşekkür belgelerini takdim etti. Prof. Dr. Koçyiğit, şehit ve gazilerin 15 Temmuz gecesi hainlere karşı durarak demokrasiye sahip çıktıklarını ifade etti ve şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şifalar diledi. Ayrıca, anma programına katılan şehit yakınları ve gazilere teşekkür etti.

Anma programı kapsamında, “Anadolu Ajansı Objektiflerinden Millî İradenin Yükselişi” ve Turhal Uygulamalı Bilimler Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü öğrencilerinin hazırladığı “15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Afiş Sergisi” de düzenlendi. Program, konukların sergileri gezmesiyle sona erdi.

15 Temmuz Demokrasi Ve Millî Birlik Günü Anma Programı (2)15 Temmuz Demokrasi Ve Millî Birlik Günü Anma Programı (3)15 Temmuz Demokrasi Ve Millî Birlik Günü Anma Programı (4)15 Temmuz Demokrasi Ve Millî Birlik Günü Anma Programı (5)15 Temmuz Demokrasi Ve Millî Birlik Günü Anma Programı (7)15 Temmuz Demokrasi Ve Millî Birlik Günü Anma Programı (8)15 Temmuz Demokrasi Ve Millî Birlik Günü Anma Programı (9)15 Temmuz Demokrasi Ve Millî Birlik Günü Anma Programı (10)15 Temmuz Demokrasi Ve Millî Birlik Günü Anma Programı (11)15 Temmuz Demokrasi Ve Millî Birlik Günü Anma Programı (12)15 Temmuz Demokrasi Ve Millî Birlik Günü Anma Programı (14)15 Temmuz Demokrasi Ve Millî Birlik Günü Anma Programı (13)15 Temmuz Demokrasi Ve Millî Birlik Günü Anma Programı (15)15 Temmuz Demokrasi Ve Millî Birlik Günü Anma Programı (16)15 Temmuz Demokrasi Ve Millî Birlik Günü Anma Programı (18)15 Temmuz Demokrasi Ve Millî Birlik Günü Anma Programı (17)

Editör: Mustafa Işık