Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), 2024 yılı için ilan ettiği çağrı takvimine uygun olarak yeni destek paketlerini açıklamaya devam ediyor. TKDK Tokat İl Koordinatörü Fevzi Çiçek, Vali Abdullah Köklü’yü ziyaret ederek 2024 yılı çağrı takvimi, devam eden çağrılar ve sağlanan destekler hakkında bilgi verdi.

TKDK, yatırımlara yüzde 50-75 oranında destek sağlayacak. Haziran 2024'te başvuruları tamamlanan "İşleme ve Pazarlama" sektörüne yönelik ilk çağrının ardından Temmuz ayında “Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme” sektöründeki yatırımlar için ikinci çağrı başlatıldı. Geçen hafta ise "Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar" için üçüncü başvuru çağrısı ilan edildi.

“Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme” sektörüne yönelik çağrıda 80 milyon avro bütçe ayrıldı. Desteklenecek projeler arasında bitkisel üretim, seracılık, arıcılık, zanaatkarlık, kırsal turizm, su ürünleri yetiştiriciliği ve yenilenebilir enerji yatırımları bulunuyor. Başvurular için son tarih 13 Eylül, fiziki teslim için ise 27 Eylül 2024 olarak belirlendi.

“Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar” için ise 90 milyon avro bütçe ayrıldı. Büyükbaş, küçükbaş, manda süt ve besi hayvancılığı, kanatlı hayvan yetiştiriciliği ve yumurta tavukçuluğu yatırımları destekleniyor. Başvuruların son tarihi 18 Ekim, fiziki teslim için son tarih ise 25 Ekim 2024.

İmamoğlu, Derbi'de Kimin Kazanmasını İstiyor? İmamoğlu, Derbi'de Kimin Kazanmasını İstiyor?

Ağustos ayında “Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme” sektöründe açık alanda bitkisel üretim projelerine yönelik makine ekipman destekleri için 12 milyon avro bütçe ile çağrı ilan edilmesi planlanıyor.

TKDK, hayvancılık, işleme-pazarlama, çiftlik faaliyetlerini çeşitlendirme ve iş geliştirme sektörlerinde yatırımcılara yüzde 50-75 oranında hibe desteği sağlıyor. 2012 yılından bu yana Tokat’ta toplam 1,1 milyar lira hibe desteği verildi ve yaklaşık 2.500 kişiye istihdam sağlandı. Yatırımcılar, TKDK’nın resmi internet sitesinden duyuruları takip ederek projelerini gerçekleştirebilirler.

TKDK'nın yeni destek paketleri, yatırımcıların projelerini hayata geçirmelerine büyük katkı sağlayacak.

Editör: Haber Merkezi