Haber: Mustafa Işık

Orhan Şeref Ayça, Sincan Tiyatrosu'nun Yeni Genel Sanat Yönetmeni oldu! Orhan Şeref Ayça, Sincan Tiyatrosu'nun Yeni Genel Sanat Yönetmeni oldu!

27 yaşındaki Tokatlı tır şoförü Emre Akgül, mesleki deneyimlerini ve sektörde karşılaştığı zorlukları Tokat Hürsöz muhabiri Mustafa Işık'a anlattı. Akgül, 13 yıllık servis şoförlüğü, kuryelik ve otobüs şoförlüğü deneyimlerinin ardından son 3 yıldır tır şoförlüğü yapıyor. Mesleğinin zorluklarına rağmen çocukluğundan beri duyduğu tutkunun bu işi yapabilmesini sağladığını belirten Akgül, “Şoförlük heves olmadan yapılamayacak bir iş; bu işi sevmeniz gerekiyor. Biz de bu hevesle başladık ve hayallerimize ulaşmaya devam ediyoruz.” dedi.Whatsapp Image 2024 09 12 At 00.37.01 (1)“Mazot Fiyatlarının Artışı Bizi Zorluyor”
Akgül, Tokat’ın ana su bayisi olarak çalıştığını ve günde iki defa su taşımacılığı yaptığını belirterek, piyasada da hizmet verdiklerini ancak işlerinin çoğunu Tokat’ın suyu oluşturduğunu ifade etti. Mazot fiyatlarının sürekli artmasının işleri zorlaştırdığını vurgulayan Akgül, “Mazota zam geldiğinde her şeye zam geliyor. Bu durum araç bakımları, parça masrafları ve müşterilerle olan diyaloglarımızı olumsuz etkiliyor.” dedi. Ayrıca, nakliye fiyatlarının düşük kaldığına dikkat çeken Akgül, bu nedenle hafta sonları genellikle iş almamayı tercih ettiklerini belirtti.Whatsapp Image 2024 09 12 At 00.37.01“Tokat-Niksar Arası Yol Çalışmaları Büyük Bir Sorun”
Akgül, Tokat-Niksar arası yol çalışmalarının uzun süredir devam ettiğini ve ağır vasıta araçlar için bu yolun özellikle rampalı kısımlarının büyük bir zorluk oluşturduğunu söyledi. Tek şeritli yolda öncelik tanınmadığını ve rampada daha fazla yakıt harcamak zorunda kaldıklarını ifade eden Akgül, “Yolun tamamlanmasını dört gözle bekliyoruz, ancak şu an için bir ilerleme göremiyoruz.” diye konuştu. Yol çalışmaları tamamlandığında ağır vasıta araçlar için en az yarım saat tasarruf sağlanacağını ve Tokat’tan Ünye, Samsun ve Ordu gibi bölgelere ulaşımın daha güvenli hale geleceğini de sözlerine ekledi.Kapak“Nakliye Yapan Tır Şoförleri Zorluklarla Karşılaşıyor”
Uzun yol yapan şoförlerin fabrikalarda karşılaştıkları zorluklardan da bahseden Akgül, “Fabrikalar sizi çağırıyor ama gittiğinizde iki gün bekletiyorlar. Bulunduğunuz yerde yemek yiyecek ya da alışveriş yapacak bir yer bile olmuyor. Bu yüzden genelde tırımızda yemek yapıyoruz, ama bazı yerlerde buna bile izin verilmiyor.” dedi. Ayrıca küçük araçların tırlara öncelik tanımadığını belirten Akgül, bu durumun özellikle durma zorluğu olan büyük araçlar için tehlike oluşturduğunu vurguladı.Whatsapp Image 2024 09 12 At 00.37.01 (3)“Tırımız, Bizim Evimiz Gibi”
Akgül, mesleğin güzel yanlarından da bahsederek, “Tırınız, sizin eviniz gibi. Orada uyuyorsunuz, çalışıyorsunuz, dinleniyorsunuz. Kendi düzeninizi kurabiliyorsunuz. Ancak uzun yola gittiğinizde özlem kaçınılmaz oluyor.” dedi. Bekar olduğu için bu özlemi daha az hissettiğini söyleyen Akgül, evli olan meslektaşlarının bu konuda daha zorlandığını ifade etti.Whatsapp Image 2024 09 12 At 00.37.01 (4)

“Tır Şoförlerinin Kazançları Ortalama 40-45 Bin TL”
Meslekteki kazançlar hakkında da bilgi veren Akgül, “Şu an piyasadaki tırların ortalama kazançları 40-45 bin TL arasında değişiyor. Bu, çalıştığınız sisteme göre biraz daha artabilir ama ortalama bu civarda diyebilirim.” şeklinde konuştu.Whatsapp Image 2024 09 12 At 00.37.01 (2)

Editör: Mustafa Işık