Tokat’ta haftanın 7 günü Tokat – İstanbul arası karşılıklı olarak yapılmakta olan hava yolu seferlerinin 25 Temmuz’dan itibaren 6 güne düşeceği bilgisi Tokatlıların tepkisini çekti. Türk Hava Yolları’nın Uluslararası Tokat Havalimanı’nda haftanın 7 günü Tokat – İstanbul arası karşılıklı 9’ar seferden yapmış olduğu 18 uçuşun, 25 Temmuz 2024 tarihinden itibaren haftanın Perşembe günleri sefer iptali ile 6 gün yapılacağı öğrenildi.

GAZETECİ FATİH KILIÇ GÜNDEME TAŞIDI

            Gazeteci Fatih Kılıç, Türk Hava Yollarının 25 Temmuz Perşembe gününden itibaren ikinci bir karara kadar haftanın Perşembe günleri Tokat – İstanbul karşılıklı seferlerinin iptal edildiği bilgisini edindi. Kamuoyuna bilgi aktaran ve THY yetkililerine hitaben paylaşımda bulunan gazeteci Fatih Kılıç, şunları yazdı:

Türk Hava Yolları'nın güzide yöneticileri!
* Anadolu'nun bağrında, Uluslararası Tokat Havalimanı'nda Tokat - İstanbul, İstanbul - Tokat arası haftanın 7 günü yapılmakta olan 9 sefer (karşılıklı 18 uçuş), 25 Temmuz 2024 tarihinden itibaren, haftanın 6 gününe düşecek diye karar almışsınız! 25 TEMMUZ PERŞEMBE GÜNÜNDEN İTİBAREN ikinci bir karara kadar PERŞEMBE GÜNLERİ SEFER İPTALİ YAPMIŞSINIZ!
* E güzide Yetkililerimiz, THY uçak filosundaki ihtiyaçları giderememiş olmanın faturasını Tokat iline kesmek mi gerekti? Tokat'ı ilk kısıntıya gidecek iller arasında görmek mi çare?
* Tokatlı sefer sayısı ve sefer yapılan iller artsın diye beklerken, sefer sayısının düşürülmesini reva görmeyin bu kadim şehre!
* Eline vur ekmeğini al bilmeyin bu şehri! ÜZÜYORSUNUZ, KIRIYORSUNUZ bu şehir insanını! Bilin isteriz...

Ekrem İmamoğlu: “Bu Ülkenin Potansiyelini Ortaya Çıkarmak İçin Hep Birlikte Çalışmalıyız” Ekrem İmamoğlu: “Bu Ülkenin Potansiyelini Ortaya Çıkarmak İçin Hep Birlikte Çalışmalıyız”

YETKİLİLERDEN YANIT İÇİN GİRİŞİMLER VAR

            Gazeteci Fatih Kılıç’ın gündeme getirdiği konuya Tokatlılar da kayıtsız kalmadı. THY yetkililerinden konuya dair yanıtlar istendi, sosyal mecra hesaplarından çağrılarda bulunuldu. Tokatlının beklentisi daha çok artış, daha başka illere de uçuş diye vurguladı.

Muhabir: Elvan Mert