Haber-Foto: Mustafa Işık (Özel Haber)

Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kır, 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılına dair önemli açıklamalarda bulundu. Tokat Hürsöz’e yaptığı konuşmada Müdür Kır, Tokat’ın eğitimdeki yenilikçi projeleri ve elde edilen başarılarla ilgili bilgi verdi.

TOGÜ'de Akademik Programlar Güncelleniyor: Sektör ve Bölgenin İhtiyaçlarına Uyum Sağlanacak TOGÜ'de Akademik Programlar Güncelleniyor: Sektör ve Bölgenin İhtiyaçlarına Uyum Sağlanacak

Matematik Evi ve Düşünce Becerileri Eğitimi
Müdür Kır, ilkokul öğrencilerinin soyut matematik kavramlarını somut hale getirmek için Gümenek bölgesinde kurulan Matematik Evi’nde eğitimler verildiğini ve öğretmenlere düşünce becerileri eğitimi sağlandığını belirtti. Bu çalışmanın Türkiye’de örneği olmayan özgün bir proje olduğunu vurguladı.Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kır (0)Öğretmen Yenileme Eğitimi
Kır, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile iş birliği yapılarak, öğretmenlerin kendilerini yenileyebilmeleri için düzenlenen Yenileme Eğitimi’ne bu yıl 400 öğretmenin katıldığını belirtti.

“Tokat Okuyor” Projesi
Kitap okuma alışkanlığını artırmak amacıyla birçok projenin “Tokat Okuyor” çatısı altında birleştirildiğini ifade eden Müdür Kır, bebek kütüphanesinden Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi’ne kadar geniş kapsamlı çalışmalar yürütüldüğünü söyledi. Ayrıca, “Dilimizin Zenginlikleri” projesinin de bu kapsamda sürdürüldüğünü ekledi.

“Bir Lisan Bir İnsan” Projesi
Kır, İngilizce dil eğitimi için “Bir Lisan Bir İnsan” projesi kapsamında Dil Kafe’lerde öğrencilerin İngilizce konuştuğu ortamlarda pratik yapmalarının sağlandığını söyledi.

“Müzik Eğitimi ve Dilli Kaval” Projesi
Tokat’ın müzik açısından zengin bir yer olduğunu vurgulayan Müdür Kır, okullarda müzik kursları ve koroların devam ettiğini belirtti. Bu yıl, blok flüt yerine dilli kaval kullanımı için bir proje başlatıldığını ve başarılı sonuçlar elde edildiğini ifade etti. Projenin gelecek yıl diğer okullara da yaygınlaştırılmasının planlandığını söyledi.Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kır (2)

Öğretmen Günlüğü Dergisi
Kır, Öğretmenlerin deneyimlerini paylaşmak amacıyla hazırlanan “Öğretmen Günlüğü” dergisinin basım aşamasında olduğunu ve yakında çıkacağını duyurdu.

Öğretmen Akademileri
Bu yıl uygulamaya konulan “Öğretmen Akademileri” projesi kapsamında Şehir Kültür Akademisi ve Edebiyat Akademisi’nin faaliyetleri hakkında bilgi veren Müdür Kır, bu akademilerde birçok şair, yazar ve tarihçinin ağırlandığını belirtti. Projenin sertifika töreninin Yağıbasan Medresesi’nde yapılacağını ifade etti.

Meslek Liselerinde Yenilikçi Projeler
Kır, Yeşilırmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin “Mete Öz” projesi ile özel gereksinimli öğrencilerin sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik ile hayata uyumlarının sağlandığını, merkez meslek lisesinin “Metap” projesi ile öğrencilerin motor bölümü parçalarını sanal ortamda tanımalarının hedeflendiğini belirtti.

Ulusal ve Uluslararası Projeler
Kır, Tokat’ın ulusal ve uluslararası projelerdeki başarılarına değinen Müdür Kır, Erasmus projeleri kapsamında yüz doksan hareketlilik gerçekleştirildiğini ve Tokat’ın Türkiye’de bu alanda yedinci sırada olduğunu söyledi. Gazze ile ilgili kompozisyon, şiir ve resim yarışmaları, On Beşliler Kısa Film Yarışması gibi projelerin düzenlendiğini belirtti.

TÜBİTAK ve Diğer Faaliyetler
Kır, TÜBİTAK projelerinde üç bölge birinciliği elde edildiğini ve Teknofest başvurularının en üst seviyede olduğunu vurguladı. Sıfır Atık Projesi kapsamında yapılan heykel sergisinin büyük yankı uyandırdığını ifade etti.Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kır (1)

Müdür Kır, son olarak, hayat boyu öğrenme haftası kapsamında düzenlenen konserler, resim sergileri ve kurslarda yapılan ürünlerin sergilendiği etkinlikler hakkında bilgi verdi.

Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kır, eğitimde yapılan yenilikçi çalışmaların ve projelerin Tokat’ı farklı kıldığını belirterek, bu başarıların artarak devam edeceğini söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kır (4)

Editör: Mustafa Işık