Kaza Sefaköy Mevkisinde Gerçekleşti

Olay, bugün saatlerinde Küçükçekmece Sefaköy mevkisinde meydana geldi. Seyir halindeki bir metrobüs, henüz belirlenemeyen bir nedenle kontrolden çıkarak karşı yönden gelen başka bir metrobüsle çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle metrobüs, bariyerlere savrularak durabildi. Kazanın şiddetiyle metrobüslerin camları kırıldı ve araçların ön ile iç kısımlarında ciddi hasarlar oluştu.

Ekipler Olay Yerinde Müdahalede Bulundu

Kazanın hemen ardından olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, metrobüsün altında kalan iki kişiyi büyük bir çaba ile kurtararak sağlık ekiplerine teslim etti. Yaralılar, çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. İlk belirlemelere göre 38 kişi yaralanırken, maalesef bir kişi hayatını kaybetti.

Soruşturma Başlatıldı

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, kazanın ardından yaptığı açıklamada, 1 kişinin hayatını kaybettiğini ve 38 kişinin yaralandığını doğruladı. Olayın ardından metrobüs hattında büyük bir kaos yaşandı ve hattın kaza nedeniyle kapatıldığı belirtildi. Yolcuların mağdur olmaması için alternatif ulaşım yollarına yönlendirilmeleri sağlanırken, kaza yerindeki çalışmalar devam ediyor.

Tehdit büyüyor: Delik deşik oldu! Tehdit büyüyor: Delik deşik oldu!

Kazanın nedeni ve detayları hakkında ise kapsamlı bir soruşturma başlatıldı. Yetkililer, kaza ile ilgili gelişmeleri yakından takip ederken, vatandaşlar da kazanın nedenine dair yetkililerden gelecek açıklamaları bekliyor.

Kaynak: İHA