1 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Ön Lisans sonuçları, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklandı. Milyonlarca adayın katıldığı bu sınavın sonuçlarına, adaylar T.C. kimlik numarası ve şifreleriyle ÖSYM’nin sonuç açıklama sistemi olan https://sonuc.osym.gov.tr adresinden ulaşabilecekler.

Sonuçlar Nasıl Sorgulanır?

KPSS Ön Lisans sınavına giren adaylar, sonuçlarını sorgulamak için ÖSYM’nin sonuç açıklama sistemine giriş yaparak T.C. kimlik numarası ve aday şifrelerini kullanmalıdır. Adaylar, sınav sonuç belgelerine yalnızca bu platform üzerinden erişim sağlayacak olup, herhangi bir posta yoluyla sonuç belgesi gönderilmeyecektir. ÖSYM tarafından yapılan bu duyuruyla birlikte, adaylar sınav sonuçlarına hızlı ve kolay bir şekilde erişim sağlayabilecekler.

Tokat Vakfı 2024-2025 eğitim öğretim yılı burs başvuruları başladı! Tokat Vakfı 2024-2025 eğitim öğretim yılı burs başvuruları başladı!

Tercih Süreci Ne Zaman Başlayacak?

KPSS Ön Lisans sonuçlarının açıklanmasının ardından, adayların gözleri şimdi tercih sürecine çevrildi. ÖSYM tarafından yapılacak olan tercihlerle ilgili detaylı bilgilendirme ilerleyen günlerde adaylarla paylaşılacak. Tercih sürecinin başlamasıyla birlikte adaylar, aldıkları puanlara göre uygun olan kamu kurum ve kuruluşlarına başvuru yapabilecekler.

Sonuçlar İçin Yoğun İlgi

Sonuçların açıklanmasının ardından ÖSYM’nin resmi internet sitesi olan sonuc.osym.gov.tr’ye adaylar yoğun ilgi göstermeye başladı. Adaylar, sınav sonuçlarını öğrenmek için sabah saatlerinden itibaren siteye giriş yaparak puanlarını sorguluyorlar. Sınav sonuçlarına erişimde yoğunluk yaşanması halinde adaylar, daha sakin saatlerde tekrar giriş yapmayı deneyebilirler.

KPSS Ön Lisans sınavında başarılı olan adaylar, aldıkları puanlarla kamu kurum ve kuruluşlarına yerleşme imkânı bulacak. Tercih sürecinin başlamasıyla birlikte adaylar, tercih kılavuzuna göre tercih işlemlerini gerçekleştirecekler.

Muhabir: Emel Tekbaşoğlu Sürer