Haber-Foto: Mustafa Işık

Tokat Belediye Plevnespor Teknik Direktörü Yusuf Tokaç, Kırşehir Futbol Spor Kulübü ile 2-2 berabere kaldıkları maçın ardından basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. Maça çok iyi başladıklarını ve öne geçtiklerini belirten Tokaç, duran toplardan yedikleri iki golle zor anlar yaşadıklarını ifade eden, “Normalde bir puan bizi tatmin etmiyor, biliyorsunuz. Maça çok iyi başladık ve golü bulduk. Duran toplardan iki gol yedik. Kırşehir’e karşı zorlandık, özellikle on kişi kaldıktan sonra. Üç puan almak istedik ama olmadı. İki haftadır kayıplarımız var. Bugün on kişi kaldıktan sonra takım müthiş bir mücadele gösterdi. Herkes puanı bekler ama o anda maçı kaybedebilirdik de.” dedi.

“Hakem Kararları Oyunun Önüne Geçti”
Hakem kararlarının oyunu olumsuz etkilediğini belirten Tokaç, hakemlerin tutumundan duyduğu rahatsızlığı dile getirdiği sözlerinde, “İlk itirazdan sonra çok kolay kart verildi. Kartlar havada uçuştu. Bizim kırmızı kart gördüğümüz pozisyonun aynısı rakibe yapıldı ama onlar kırmızı kart görmedi. Rakipten iki oyuncunun dışarı atılması gerekiyordu ama hakem atmadı. Üç maçtır hakemlerle ilgili inanılmaz sıkıntılar yaşıyoruz.” diye konuştu.D S C 0349-1“Eksik Kalmamıza Rağmen Mücadelemizi Bırakmadık”
Eksik olmalarına rağmen takımın mücadelesinden memnun olduğunu vurgulayan Tokaç, “On kişi kalmamıza rağmen mücadeleye devam ettik ve geri dönüşümüz muhteşem oldu. Puan açısından zor bir dönem geçiriyoruz ama ileride çok daha iyi yerlere geleceğiz. Oyunumuz her gün daha iyiye gidiyor, bu belli. Ancak, üç haftadır beklediğimiz en kötü dört-beş puandı, çocuklar ellerinden geleni yapıyor.” dedi.

Tokat’ta taekwondoda yeni bir yıldız doğuyor: Gonca Yıldız Tokat’ta taekwondoda yeni bir yıldız doğuyor: Gonca Yıldız

“Futbol Şansı Yanımızda Değildi”
Maçta birçok pozisyon bulmalarına rağmen şanssız olduklarını belirten Yusuf Tokaç, “Futbol şansı yanımızda değildi. On kişi kalmamız planlarımızı bozdu ama çok iyi bir tepki verdik. Son dakikada direkten dönen bir topumuz var, kaleci inanılmaz kurtarışlar yaptı, vurduğumuz toplar auta gitti. Çocuklar da müthiş bir tepki verdiler ama onlar da çok üzgün. Kaybettiğimiz iki puan için çok üzgünüm.” şeklinde konuştu.

“Zeminden Şikayetçi Oldu”
Maçın oynandığı sahanın zemininin kötü olduğunu vurgulayan Tokaç, bunun pas yapmalarını zorlaştırdığını söyledi. “İlk yarıda en azından biraz pas yapabiliyorduk ama yağmur ve mücadele sonrası saha zemini çok kötüydü. Buna rağmen dönen topların hepsini aldık ve ciddi pozisyonlar bulduk. Zemine rağmen iyi oynadık ama çok üzgünüm. İnşallah İstanbul’da telafi ederiz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Mustafa Işık