Dünyaca ünlü milli atıcımız Yusuf Dikeç, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda kazandığı başarılar ve dünya çapındaki şöhretiyle dikkat çekmeye devam ediyor. Ancak Dikeç'in son dönemde sosyal medya hesabında annesiyle paylaştığı bir fotoğraf, bazı çevrelerden çirkin yorumlar almasına neden oldu. Milli sporcumuz, bu eleştirilere Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım örneği ile anlamlı bir yanıt verdi.

Yalçın, "Eleştirilerden Ders Alacağız Ama Teşkilatımıza Zarar Verilmesine İzin Vermeyiz" Yalçın, "Eleştirilerden Ders Alacağız Ama Teşkilatımıza Zarar Verilmesine İzin Vermeyiz"

"Atatürk'ün Annesi Zübeyde Hanım'ı Örnek Alın"

Yusuf Dikeç, annesinin başörtülü olması nedeniyle yapılan çirkin yorumlara karşı, Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım üzerinden bir cevap vererek, eleştirileri etkisiz hale getirdi. Dikeç, "Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Anne'nin fotoğrafına baksınlar. O fotoğrafla ne fark görüyorlar?" diyerek, annesiyle gurur duyduğunu belirtti. Sözlerine, "Ben kafama takmıyorum. Bizim yapacak işlerimiz var. Ama bu zihniyete de teslim olmayacağız. Ülkemiz daha güzel işler başaracak" şeklinde devam etti.

"Annesinden Utanan Ülkesinden de Utanır"

Sosyal medyada annesiyle paylaştığı fotoğrafa gelen tepkilere sert bir şekilde yanıt veren Dikeç, "Annesinden utanan ülkesinden de utanır. Annesini sevmeyen ülkesini de sevemez" ifadelerini kullandı. Dikeç, kimseyi taklit etme gereği duymadıklarını vurgulayarak, "Biz kendi ayak izlerimizi bırakacağız, bizi takip edecekler" dedi.

Başarılarıyla Dünyada Dikkat Çekti

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda Şevval İlayda Tarhan ile birlikte gümüş madalya kazanarak büyük bir başarıya imza atan Yusuf Dikeç, atışı esnasında sergilediği sakin tavrı ve kendine özgü stiliyle dünya çapında büyük ilgi gördü. Elon Musk dahil, birçok ünlü isim Dikeç'in tarzına yorum yaparak, milli sporcunun başarısını kutladı.

Yusuf Dikeç'in annesiyle ilgili çirkin yorumlara verdiği bu anlamlı cevap, hem ülkemizde hem de uluslararası arenada büyük takdir topladı.

Editör: Haber Merkezi