Türkiye genelinde yaygın ve yerel basının başlıca gelir kalemleri arasında yer alan resmi ilan ve reklamların süreli yayınlara fikir ve içtihat farkı gözetilmeksizin dağıtımının sağlanması amacıyla 9 Ocak 1961 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 195 sayılı Kanunla kurulan Basın İlan Kurumu, köklü geleneğine bağlı kalarak varlığını devam ettiriyor. Kurumun bölge müdürlükleri arasında önemli bir yere sahip Samsun Bölge Müdürlüğü, Tokat’taki yerel basının da bağlı olduğu bölge müdürlüğü olarak hizmet veriyor. BİK Samsun Bölge Müdürü olarak 30 Temmuz 2024 tarihinde atanan Nedim Engin, müdürlüğü bağlı illerdeki basın kuruluşlarına ziyarette bulunuyor.

            BİK Samsun Bölge Müdürü Nedin Engin, kurum personeli Mehmet Fatih Işık ile birlikte Tokat’taki basın kuruluşlarını ziyaret etmekte. Bu ziyaretleri kapsamında Tokat Hürsöz yayın grubumuzda Tokat Hürsöz gazetesi ve www.hursozgazetesi.com İHS İmtiyaz Sahibi İhsan Uluözlü, Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Uluözlü, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Fatih Kılıç ve Bekir Binbaş ile fikir işçisi kadrosuyla bir araya gelen Nedim Engin hem tanışma hem de basın yayın faaliyetleri üzerine sohbet ortamı oluşturdu.

Yeni kan grubu keşfedildi: MAL Yeni kan grubu keşfedildi: MAL

Bik Samsun Bölge Müdürü Nedim Engin (1)            Basın İlanı Kurumu’nun günümüzde Türkiye’nin 81 ilini kapsayacak şekilde güçlü örgütlenmesi ile resmi ilan ve/veya reklam yayımlama hakkı bulunan gazete, internet haber sitesi ve dergileri söz konusu hakkın devamı yönünden düzenli olarak fiziki ve dijital ortamda denetlemekte olduğunu belirten Samsun Bölge Müdürü Nedim Engin güçlü bir kurumsal yapısı olan Basıl İlan Kurumu’nun Anadolu’da yerel basının güçlü olmasını öncelikli hedef bildiğini dile getirdi. Antalya Bölge Müdürlüğünün ardından Samsun Bölge Müdürü olarak atanması sonrası bağlı illerdeki yerel basın kuruluşlarını ziyaret ederek tanışıklığı yüz yüze getirmek, meslek üzerine fikir alışverişinde bulunmak, istişare etmek üzere ziyarete çıktığını belirtti. Tokat'ın müdürlüğe bağlı iller arasında önemli bir potansiyele sahip olduğunu dile getirdi.

Bik Samsun Bölge Müdürü Nedim Engin (2)

Muhabir: Mustafa Işık