4 Ekim'de İstanbul'da yaşanan iki genç kadının öldürülmesi ve bir başka kadının tacize uğraması, Türkiye'de büyük bir infial yarattı. 19 yaşındaki Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner, Semih Çelik tarafından katledilirken, Beyoğlu’nda bir genç kadın iki erkek tarafından tacize uğradı. Kadına yönelik şiddetin bu denli artması, toplumda endişe ve öfkeyi artırdı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın olayların yaşandığı gün sosyal medyada Teknofest paylaşımı yapması tepki çekmişti. Ancak Yerlikaya, iki gün sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne giderek olaylarla ilgili bilgi aldı ve suçlulara karşı operasyonları sıkılaştırma sözü verdi.

Refah Payı Kesinleşti: İşte en düşük emekli maaşı tahmini Refah Payı Kesinleşti: İşte en düşük emekli maaşı tahmini

Kadına Şiddete Sıfır Tolerans

Yerlikaya, yaptığı açıklamada, kadınların temel hak ve özgürlüklerinin korunmasının huzurun temel şartı olduğunu vurgulayarak, kadına şiddete sıfır tolerans göstereceklerini belirtti. "Kadınların huzuruna kast edenlere rahat nefes aldırmayacağız" diyen Yerlikaya, emniyet güçlerinin 7 gün 24 saat görev başında olduğunu ve suç odaklarına karşı mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.

İstanbul’da Personel ve Araç Sayısı Artırıldı

Bakan Yerlikaya, İstanbul Emniyeti'nin gücünü artırmak için personel ve araç takviyesi yaptıklarını açıkladı. 2024 yılının ilk yarısında, İstanbul’da emniyet personeli sayısının 7 bin artırıldığını ve gece-gündüz devriye ekiplerinin iki katına çıkarıldığını belirtti. Ayrıca İstanbul Emniyeti'ne 2 bin 380 yeni personel ve 174 araç daha tahsis edildi. Yerlikaya, mahalle mahalle, sokak sokak güvenliği sağlamak amacıyla çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Ayşenur ve İkbal’e Başsağlığı

Bakan Yerlikaya, cinayete kurban giden Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner’in ailelerine başsağlığı dilerken, Beyoğlu’nda tacize uğrayan genç kadına da geçmiş olsun dileklerini iletti. Yerlikaya, suçluların en kısa sürede adalete teslim edileceğini ve kadınların güvenliği için gerekli önlemlerin alındığını sözlerine ekledi.

Muhabir: Nuray Uluözlü