4-13 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleşen Tokat Kitap Günleri, 5 Ekim Cumartesi günü düzenlenen açılış töreniyle kitapseverlere kapılarını açtı.  Tokat Belediyesi’nin öncülüğünde düzenlenen etkinlik, kitap tutkunlarına 10 günlük bir program sunuyor.

Protokol Katılımıyla Açılış Gerçekleşti

Açılış töreni, Tokat Belediye Başkanı M. Kemal Yazıcıoğlu, Tokat Vali Yardımcısı Osman Sarı, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Tokat İl Genel Meclis Başkanı Ali İhsan Gürel, MHP Tokat İl Başkanı Mustafa İpek, il müdürleri, STK temsilcileri ve kitapseverlerin katılımıyla gerçekleşti. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol üyeleri stantları gezerek fuardaki yayınevlerini ve kitapları inceledi.

Hadise’den Kadın Cinayetlerine ve Tacize Sert Tepki Hadise’den Kadın Cinayetlerine ve Tacize Sert Tepki

Sinan Yağmur İlk Söyleşi Konuğu Oldu

Tokat Kitap Günleri’nin ilk gününde yazar Sinan Yağmur söyleşi ve imza etkinliğiyle kitapseverlerle buluştu. "Aşkın Gözyaşları, Kimya Hatun" gibi tasavvufi eserleriyle büyük bir hayran kitlesine ulaşan Yağmur, söyleşisinde okurlarla içten paylaşımlarda bulundu. Etkinlik sonrası kitaplarını imzalayan Yağmur, fuara gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Tokat, kadim bir medeniyet şehri olduğunu bir kez daha gösterdi. Emeği geçen herkese teşekkür ederim,” ifadelerini kullandı.

60 Yayınevi ve 30 Yazar Tokat’ta

Fuar alanında toplam 30 stant kurulmuş durumda ve 60 yayınevi ile 30 yazar kitapseverlerle buluşuyor. Tokat merkezinin yanı sıra Turhal, Erbaa ve Niksar gibi çevre ilçelerden de gelen ziyaretçiler fuara ilgi gösteriyor. Kitap Günleri, söyleşiler, imza günleri ve kültürel etkinliklerle 13 Ekim’e kadar devam edecek.

Muhabir: Esengül İşleroğlu