Polat çiftine yönelik kara para aklama ve vergi kaçırma iddialarıyla açılan davada verilen tahliye kararları, Özdağ başta olmak üzere birçok kesim tarafından eleştirildi.

Engin Polat’a Tahliye Kararı

Dilan ve Engin Polat çifti, kara para aklama ve vergi kaçırma suçlamalarıyla yargılanan 28 sanık arasında yer alıyordu. Mahkemenin açıkladığı ara kararla Engin Polat, Alper Kürşat Polat, Sezgin Polat ve Ahmet Gün’ün tutukluluk halleri sonlandırıldı. Sanıkların tutuksuz yargılanmasına karar verilirken, haklarında yurt dışına çıkış yasağı konuldu. Ancak bu karar, kamuoyunda olduğu kadar siyasi çevrelerde de büyük tepki çekti.

Mehmet Şefin o hareketine binlerce tepki yağdı! Mehmet Şefin o hareketine binlerce tepki yağdı!

Ümit Özdağ’dan Sosyal Medya Üzerinden Tepki

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Engin Polat’ın tahliyesine sert ifadelerle karşı çıktı. Özdağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Hapishaneden nasıl çıktığını biliyorum. Ne yazık ki yazamıyorum,” sözleriyle tahliye kararının adil olmadığını ima etti. Polat çiftinin servetini ve yaşam tarzını eleştiren Özdağ, “85 yaşında kadınların kağıt mendil satarak kiralarını ödemeye çalıştığı bir ülkede, siz hak etmediğiniz zenginliğinizle devrin yüz karasını temsil ediyorsunuz” dedi.

‘Gençler Bunları Örnek Almayın’

Ümit Özdağ, açıklamasının devamında gençlere yönelik bir uyarıda bulunarak, Polat çifti ve benzerlerinin kötü örnek teşkil ettiğini belirtti. Özdağ, “Siz halk düşmanısınız. Sevgili gençler, bunların özenilecek hiçbir yanı yok. Özenmeniz gereken sabah onuruyla kalkıp işine giden, evinin nafakasını sağlayan ebeveynlerinizdir” ifadelerini kullandı.

Bu çıkışıyla Ümit Özdağ, Polat çiftine yönelik toplumsal tepkinin sesi haline gelirken, toplumda adalet ve eşitlik taleplerinin de altını çizdi. Özdağ’ın bu sözleri sosyal medyada geniş yankı buldu.

Muhabir: Nuray Uluözlü