TOKFED’in açıklamasında, mevcut ekonomik koşullar nedeniyle ilgili kurum ve kuruluşlardan beklenen ölçüde katkı sağlanamaması sebebiyle etkinliğin gerçekleştirilemeyeceği belirtildi.

TOKFED Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında Tokat Valiliği tarafından etkinlik düzenleme yetkisinin kendilerine verilmesinin ardından Vali Yardımcısı Harun Kazez başkanlığında ilgili kurum ve kuruluşların katılımıyla toplantılar yapıldığı ifade edildi.  Bu toplantılarda alınan tavsiyeler doğrultusunda Tokat’ta çeşitli ziyaretlerde bulunuldu. Tokat Valiliği, İl Özel İdaresi ve Tokat Belediyesi'nin etkinliğe katılacağını belirtmesine rağmen tasarruf tedbirleri nedeniyle istenen düzeyde katkı sağlayamayacaklarının açıklandığı kaydedildi.

Çekenli İş Merkezi'nde iyileştirme yapılacak Çekenli İş Merkezi'nde iyileştirme yapılacak

2025'te Yeniden Buluşma Dileği! 

TOKFED, kültürel ve sosyal alanlardaki çalışmalarına devam edeceğini ve Tokat’ın tanıtımına katkı sağlamayı sürdüreceğini belirterek, “Tokat Valiliğinin Federasyonumuzu yetkilendirdiği olur çerçevesinde, Ankara'da yapılması planlanan Tokat Tanıtım Günleri hakkında yaptığımız çalışmalar kamuoyunda olumlu karşılık bulmuştu.  Yapılacak organizasyon ile ilgili olarak, Vali Yardımcımız Sayın Harun Kazez Başkanlığında; ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileriyle toplantılar yapıldı. Bu toplantılarda alınan tavsiye kararları doğrultusunda; TOKFED Yönetimi olarak, Tokat İl Merkezinde; kurum ve kuruluşlara ziyaretlerde bulunduk. Sözkonusu ziyaretlerimizde; Tokat Valiliği, İl Özel idaresi ve Tokat Belediyesi Tanıtım Günlerine katılacaklarını ancak, tasarruf tedbirleri nedeniyle istenilen ölçüde bir katkılarının olamayacağını bildirmişlerdir.  Bu koşullar altında Tokat Tanıtım Günlerinin yapılamayacağı anlaşıldığından, TOKFED Yönetim Kurulunca Tokat Tanıtım Günlerinin iptaline karar verilmiştir. Etkinlik ile ilgili çalışmalarımızda bizlere desteklerini esirgemeyen Sayın Valimiz Abdullah Köklü başta olmak üzere; Vali Yardımcılarımız; Sayın Harun Kazez, Sayın Osman Sarı, Sayın Kaya Çelik, İl Özel idaresi Genel Sekreteri Sayın Ahmet Kayhan, Tokat Belediye Başkanı Sayın Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Rektörü Sayın Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Tokat Milletvekilleri; Sayın Av. Yusuf Beyazıt, Sayın Kadim Durmaz, Sayın Av. Mustafa Arslan, Sayın Dt. Cüneyt Aldemir, Sayın Av. Yücel Bulut, Ticaret Odası Başkanı Sayın Fatih Gökdere„ Esnaf Odası Başkanı Sayın Fehmi Çankaya, Kültür ve Turizm Müdürü Sayın Abdi Dölek, iş insanlarımızdan; Sayın Murtaza Kalender, Sayın Salih Keser, Sayın Rıza Yıldız, tüm; kurum ve kuruluş yöneticilerine ve bizden haber bekleyen saygıdeğer basın mensuplarımıza göstermiş oldukları hassasiyete ve iyi niyetlerine teşekkür ediyor, saygılar sunuyoruz. TOKFED olarak, 13 yıldır kültürel ve sosyal alanda, Ankara'da yapılan etkinliklerle; Tarih ve Kültür Kenti Tokat hakkındaki olumlu kamuoyunun daha da geliştirilmesi için çalışmalarımız devam edecektir.  Bu etkinliğin yapılmasını bekleyen ve bizlere desteklerini esirgemeyen tüm kurum, kuruluş ve hemşehrilerimizden, mücbir nedenlerden dolayı özür diliyoruz.  2025 yılında Tokat Tanıtım Günlerinde (Kültür ve Sanat Etkinlikleri) buluşmak dileğiyle hemşehrilerimizin ve kamuoyunun bilgisine saygılarımızla arz ediyoruz.” İfadelerine yer verildi.  
 
  
 

Editör: Elvan Mert