Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte okullarda yaşanan yoğunluk öne çıkıyor. Okul giriş ve çıkış saatlerinde akan trafik içinde öğrencilerin varlığı tedbirli olmayı kaçınılmaz kılıyor.

            Günün görüntüsü Karşıyaka mevkiindeki bir okul önünden geldi. Okulun giriş, öğle arası giriş-çıkış ve öğleden sonra çıkış saatlerine denk geldiğinde gerek okul servisleri, gerek veli araçları, gerek rutin yolu kullanan araçların varlığı ile tam bir ana baba günü yoğunluğu oluştuğu görülüyor. Yakın zamanda yaşanan trafik kazaları da dikkat çekiyor. Çocukların yoldan karşıya geçişleri, ansızın yola çıkışları derken araç sürücülerinin dikkati dağıldığında, kontrolsüz hareketler olduğunda bir anlık dikkatsizlikle kazaların yaşanması kaçınılmaz hale gelebiliyor. En son Vali Recep Yazıcıoğlu İlkokulu önünde bir öğrenciye araba çarpıp yaralanması, Karşıyaka okullar kampusu önündeki  olaylar yaşanmıştı.

Başkan Özek, "Genç Nüfus Var Ama Nitelikli Eleman Yok!" Başkan Özek, "Genç Nüfus Var Ama Nitelikli Eleman Yok!"

            Öğrenci velileri, okul idaresi ve öğretmenlere kulak verildiğinde herkesin tedbirli olmasını dilenirken, mümkün oldukça trafik güvenliği için belli başlı okullarda trafik polislerinin denetimle güvenliği sağlamasının beklendiği duyuluyor.

Editör: Bekir Binbaş