Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye genelinde toplu taşıma sistemini tek bir kartta birleştirmeyi amaçlayan "Türkiye Kart Projesi" ile ilgili önemli bilgiler paylaştı. Proje, her şehirde farklı toplu taşıma kartlarıyla yaşanan karmaşayı sona erdirerek, Edirne'den Kars'a kadar tek bir kartın geçerli olmasını sağlayacak.

Projenin Hedefleri ve Uygulama Süreci

Bakan Uraloğlu, Türkiye Kart Projesi'nin pilot uygulamalarının Konya, Kayseri, Gümüşhane, Yozgat ve İstanbul'un Gayrettepe-Yeni Havalimanı metro hattında başlatıldığını duyurdu. Projenin kısa süre içinde büyük ilgi gördüğünü ifade eden Uraloğlu, bugüne kadar 47 bin 265 Türkiye Kart'ın satıldığını ve bu kartlarla toplamda 118 bin 273 yolculuk yapıldığını belirtti. Yıl sonuna kadar, Türkiye Kart'ın 18 ilde daha kullanılabilir hale getirilmesi hedefleniyor.

Bahçeli: Kürtleri sevmeyen Türk, Türk değildir! Bahçeli: Kürtleri sevmeyen Türk, Türk değildir!

Tokat, Yeni Kart Sistemine Dâhil Olacak

Tokat da Türkiye Kart Projesi kapsamında yer alacak iller arasında bulunuyor. Uraloğlu, "Türkiye Kart uygulamasını yıl sonuna kadar İstanbul'da Marmaray, Ankara'da Başkentray, İzmir'de İzban başta olmak üzere Rize, Kocaeli, Aksaray, Tokat, Karabük, Uşak, Kahramanmaraş, Nevşehir, Kilis, Çorum ve Gaziantep'te kullanıma açmayı planlıyoruz" dedi.

Kart Ücretleri ve İmtiyazlı Gruplar

Türkiye Kart, PTT iş yerlerinden temin edilebilecek. Uraloğlu, "Vatandaşımıza ulaşımda kolaylık sağlayacak bu projemizi cüzi bir rakamla hizmete sunuyoruz. 'Şemasız' Türkiye Kart için 40 lira, 'debit' ve 'prepaid' Türkiye Kartlar için ise 60 lira gibi sembolik rakam ödenecek. Ayrıca, engelli, şehit yakını, gazi ve 65 yaş üstü gibi imtiyazlı gruplara yönelik kart çalışmalarımız sürüyor" diye ekledi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile bu konuda görüşmeler devam ediyor.

Kaynak: AA