Bahçeli: Kürtleri sevmeyen Türk, Türk değildir! Bahçeli: Kürtleri sevmeyen Türk, Türk değildir!

Orta Doğu’da çatışmaların 387. gününde, İsrail’in Filistin Şeridi ve Lübnan’a yönelik saldırıları devam ederken Tel Aviv yakınlarında düzenlenen kamyonlu saldırı bölgede gerilimi daha da artırdı. İsrail basınında yer alan bilgilere göre, Tel Aviv’in kuzeyindeki Galilut bölgesinde bir kamyon, kalabalık bir otobüs durağına daldı. Bu saldırıda 5 kişi hayatını kaybederken, 15’i ağır olmak üzere 50 kişi yaralandı. Kamyonun sürücüsünün de saldırının ardından etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Galilut’ta Kanlı Saldırı

Tel Aviv’e yakın Galilut bölgesinde meydana gelen saldırı, İsrail’de şok etkisi yarattı. İsrail’in Kanal 14 televizyonu, saldırı sonrasında 24 yaralının olay yerinden tahliye edildiğini ve 6’sının durumunun ağır olduğunu duyurdu. İsrail polisi, saldırganın kamyonunun bir otobüsle çarpışarak durduğunu açıklarken, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin yaralılara acil müdahalede bulunduğunu bildirdi. İsrail hükümeti, saldırının ardındaki bağlantıları araştırmak için geniş çaplı bir soruşturma başlattı.

Lübnan Cephesinde Gerginlik Sürüyor

Çatışmaların diğer ayağı olan Lübnan’da ise İsrail ve Hizbullah arasındaki çatışmalar hız kesmeden devam ediyor. İsrail ordusu, son 24 saatte Lübnan’da 61 askerinin yaralandığını ve bugünkü saldırılarda 4 askerin daha hayatını kaybettiğini açıkladı. Öte yandan Hizbullah, Cumartesi günü İsrail’e ait 25 yerleşim bölgesini bombalamadan önce sivilleri bölgeyi terk etmeleri için uyardı. İsrail-Lübnan sınırındaki çatışmaların bölge üzerindeki etkisi giderek artarken, uluslararası toplum da tırmanan gerginliğe müdahale için çağrıda bulunuyor.

Muhabir: Nuray Uluözlü