Tokat, Türkiye Kart için Geri Sayıma başladı Tokat, Türkiye Kart için Geri Sayıma başladı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, terör elebaşı Abdullah Öcalan'a dair sözlerinin ardından ilk defa kamuoyuna açıklamalarda bulundu. Bahçeli, Türk Akademisi Siyasi Sosyal Stratejik Araştırmalar Vakfı tarafından düzenlenen "Vefatının Yüzüncü Yılında Ziya Gökalp Sempozyumu"nda yaptığı konuşmada, Türklüğün varoluşunu savunan isimlere duyduğu minneti dile getirerek, Türkiye Cumhuriyeti'nin milli dayanışma ruhuyla her türlü tehdide karşı duracağını ifade etti.

"Türklüğe Hizmet Edenlere Minnet Borçluyuz"

Bahçeli, Türklüğe katkı sağlamış isimlerin Türk milletinin fikir ve vicdan hayatına ışık tuttuğunu belirterek, bu kişilerin manevi mirasına saygı duyduğunu ifade etti. Bahçeli, "İnsanoğlu bildiğinin dünyası, bilmediğinin düşmanıdır" diyerek, bilgi ve merakın önemine dikkat çekti. Ziya Gökalp’in yaşadığı zorlu dönemlerde bile davasından asla vazgeçmediğini söyleyen Bahçeli, Gökalp’in Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ilhamının arka planındaki önemli bir kahraman olduğunu vurguladı.

"Kürtleri Sevmeyen Türk Değildir, Türkleri Sevmeyen Kürt Değildir"

Bahçeli, Kürt-Türk kardeşliğine dikkat çekerek, bu iki milletin bin yıllık bir geçmişe ve ortak değerlere sahip olduğunun altını çizdi. Bahçeli, "Kürtleri sevmeyen bir Türk varsa Türk değildir. Türkleri sevmeyen bir Kürt varsa Kürt değildir," diyerek, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Bahçeli, milletin coğrafi bir zümre değil, dil ve kültür bakımından ortak değerlere sahip bir topluluk olduğunu ifade etti.

"Türklüğe Hizmette Yarışa Girilmez"

Konuşmasının sonunda Bahçeli, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş ilkelerine ve milli dayanışmaya olan bağlılığını vurguladı. Türklüğe hizmet etmenin büyük bir sorumluluk olduğuna işaret eden Bahçeli, "Hiç kimse bizimle Türklüğe hizmet kulvarında yarışa girmesin," dedi. Türk milliyetçiliği adına taviz vermeyeceklerini belirten Bahçeli, makam ve mevki için ahlaki değerlerden ödün verenleri de eleştirerek, bu kişileri "adam yerine bile koymayacağız" ifadesini kullandı.

Muhabir: Esengül İşleroğlu