Haber: Mustafa Işık

Tokat Tabip Odası Başkanı Dr. Selim Kaylan, Türk Tabipler Birliği'nin (TTB) geçtiğimiz günlerde sosyal medyada paylaşılan Bozkurt selamına yönelik yaptığı açıklamalara sert tepki gösterdi. Kaylan, TTB'nin bu açıklamalarını "güven zedeleyici" olarak nitelendirerek, Türk hekimlerinin Türk selamı vermesinin doğal bir kültürel ifade olduğunu ve kimseye karşı düşmanlık veya ayrımcılık içermediğini vurguladı.

İŞKUR'dan engelli ve eski hükümlülere iş kurma desteği başladı! İŞKUR'dan engelli ve eski hükümlülere iş kurma desteği başladı!

Tokat Tabipler Odası Başkanı Dr. Selim Kaylan'dan Tepki (2)

Dr. Kaylan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Türk Tabipler Birliği'nin, Türk hekimlerinin sosyal medyada paylaştığı bozkurt selamına yönelik yaptığı güven zedeleyici açıklamalarına karşılık, Tokat Tabip Odası olarak açıklama yapma gereği duyduk. Türk hekimlerinin Türk selamı vermesi, doğal bir kültürel ifadedir ve kimseye karşı düşmanlık veya ayrımcılık içermez. Meslek örgütümüzün eski başkanlığının bu sembolü zarar işareti olarak nitelendirip, ayrıştırıcı söylemlerde bulunması kabul edilemez."

Kaylan ayrıca, TTB'nin geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği yetmiş altıncı büyük kongrede de aynı söylemler sonrasında Çav Bella Marşı'nın söylenmesi ile ilgili bir problem yaşanmadığını da hatırlatarak, "Geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiğimiz yetmiş altıncı büyük kongrede de aynı söylemler sonrasında Çav Bella Marşı'nın söylenmesi güven zedelemezken, Türklüğün ve Türk'ün simgesi olan bozkurt selamı nasıl zedeleyici olabilir?" diye sordu.Tokat Tabipler Odası Başkanı Dr. Selim Kaylan'dan Tepki (1)

Tokat Tabip Odası Başkanı Dr. Selim Kaylan açıklamasını şu şekilde sonlandırdı:

"Biz Tokat Tabip Odası olarak, Türk hekimlerinin yanında olduğumuzu açıkça ifade ediyoruz. Herkesin hukukunu korumak, sağlık hizmetlerini üst düzeyde hekimlik andına bağlı kalarak, din, ırk, cinsiyet, etnik köken ayrımı yapmaksızın sunmak bizim birinci önceliğimizdir. Ancak bu süreçte yanlış anlaşılmaların ve taraflı yaklaşımların yerine, adil ve saygılı bir iletişim ve karşılıklı anlayışın oluşturulmasını temenni ediyoruz. Türk hekimleri, yüzyıllardır Türk milletinin sağlığı için gece gündüz demeden çalışmaktadır. Biz de tarafımızın yüce Türk milletinden yana olduğunu belirterek, her hekimin arkasında durduğumuzu bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Birlikten kuvvet doğar ilkesiyle, ayrıştırmadan, sağlık hizmetimizi daha ileriye taşıyabilir ve toplumumuzun sağlığı ve refahı için katkı sağlayabiliriz."Tokat Tabipler Odası Başkanı Dr. Selim Kaylan'dan Tepki (3)

Editör: Mustafa Işık