Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı’nın ev sahipliğinde ve başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Tokatlı heyetin yanı sıra Amasya Valisi Yılmaz Doruk ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan OKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, şunları söyledi.

“Orta Karadeniz Kalkınma Ajansımızın 2024 yılı Temmuz ayı Yönetim Kurulu toplantısını gerçekleştirmek üzere bugün Çorum ilimizde sizlere ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyorum. 

Bölgesel kalkınma alanında yönetişim mekanizmasının en somut uygulayıcılarından olan Kalkınma Ajansları ülkemizin dört bir yanında Cumhuriyetin ikinci yüzyılının topyekun kalkınma hedefini gerçekleştirmeye yönelik çalışmalar gerçekleştiriyorlar. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı da Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerinden oluşan bölgemizde bu hedef doğrultusunda bugüne kadar güzel işlere imza attığı gibi, bundan sonraki süreçte de bölgemizin potansiyellerine uygun projeler geliştirerek, bu projeleri bölgemize kazandırmaya yönelik çalışmalarına devam edecek.

Toplantımızda öncelikle 17.07.2024 tarih ve 2024/217  sayılı Cumhurbaşkanı Atama Kararı ile geçtiğimiz hafta göreve başlayan Yönetim Kurulumuzun yeni üyesi Tokat Valimize hayırlı olsun demek istiyorum. Yönetim Kurulumuzda kendilerinin de destekleri ile birlikte güzel hizmetler yapacağımızı ümit ediyorum. 

Bugün toplantımızda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Merkezi Programlar çerçevesinde uygulamaları devam eden projelerin yanısıra, yeni yapılan proje başvurularını görüşeceğiz.   

Yönetim Kurulumuzda gündeme alacağımız konulardan bir diğeri ise "Anadolu'daki Bereket, Birikim ve Beceri" ekseninde geliştirilen ve Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerine alınan Anadoludakiler Platformu ve bu platform ile bölge illerimizde geliştirebileceğimiz çalışmalar olacak. Anadoludakiler, zengin Anadolu kültürünün Bölgemizdeki örneklerinin tanıtılmasına, bilinirliğinin artırılmasına ve gelecek kuşaklara aktarılmasına yönelik önemli fırsatlar barındırmaktadır. Bu açıdan illerimizde Anadoludakiler kapsamında değerlendirilebilecek potansiyel değerlere odaklanacağız.

BAŞÇİFTLİK’TE TATİL KÖYÜ RESTORAN VE TESİSLERİNE AÇILIŞ BAŞÇİFTLİK’TE TATİL KÖYÜ RESTORAN VE TESİSLERİNE AÇILIŞ

Ülke genelinde 17.05.2024 tarihli ve 32549 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Tasarruf Tedbirleri konulu 2024/7 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi’nin Kalkınma Ajansımızın çalışmalarına da yansıması olacak. Bu noktada önümüzdeki dönem çalışmalarını etkileyecek başlıkları değerlendireceğiz. 
Toplantımızda ayrıca Genel Sekreterlik tarafından bölgemizin ihracat durumu ile ilgili bir sunup alacağız ve Ajansımızın bölge ihracatını artırmaya yönelik çalışmalarını masaya yatıracağız.

Çorum ilinde ev sahipliğimizde düzenlediğimiz toplantımıza teşrif eden Valilerimize, Belediye Başkanlarımıza, İl Genel Meclisi Başkanlarımıza ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarımıza da can-ı gönülden hoş geldiniz diyerek, toplantımızın bölgemiz için hayırlara vesile olmasını diliyoruz.”

Toplantıda gündem maddeleri görüşüldü.

Muhabir: Emel Tekbaşoğlu Sürer