Tokat’ın Başçiftlik ilçesinde Başçiftlik Belediyesi’ne tahsisli Tatil Köyü alanı 20 yıllığına yeni bir işletmeciye devredildi. İşletmeciliği üstlenen Yunus Aybakan 07 Eylül Cumartesi günü bir açılış tertip etti.

Başkan Yavuz: "Türkiye Cumhuriyeti'nin Değiştirilemez İlkelerine Yönelik Saldırılar Milli İradeye Bir Tehdittir" Başkan Yavuz: "Türkiye Cumhuriyeti'nin Değiştirilemez İlkelerine Yönelik Saldırılar Milli İradeye Bir Tehdittir"

            Başçiftlik ilçe merkezinden 3,5 km ilerde, Üçoluk Göleti’nin yanıbaşında 1650 rakımlı olanda konuşlu Başçiftlik Tatil Köyünün yeni İşletmecisi Yunus Aybakan, basın yayın sektöründe olmanın yanı sıra şimdi restoran, konaklama sektöründe faaliyet yürütecek. Başçiftlik Tatil Köyü’nün açılışı için gerçekleşen törende Başçiftlik Belediye Başkanı Şaban Bolat, Reşadiye’nin bir önceki dönem Belediye Başkanı Mustafa Yılmaz, ilçe protokolü, İskefsür yöresinin hemşehrileri ve basın mensupları bulundu.

             İşletmeci Yunus Aybakan açılış kurdelesini keserken yaptığı açıklamada “inşallah Başçiftlik’e hayırlı uğurlu olur. Güzellikleri Cenab-ı Allah nasip eder. Gerçekten arkadaşlar böyle güzel bir tesis burada kurulmuşken kapalı kalması doğru değildi. Sağ olsun, Allah razı olsun Şaban Bolat başkanımızdan, bize burayı gösterdi, buraya yatırımı getirelim derken kendimizi burada bulduk. Hizmetimizde herhangi bir eksiğimiz olursa lütfen bizi uyarın, hatamızı düzeltelim. Hepinize tek tek teşekkür ediyorum.” Dedi.

            Başçiftlik Belediye Başkanı Şaban Bolat ve eski Reşadiye Belediye Başkanı Mustafa Yılmaz da yaptıkları konuşmalarla yöreye değer katması adına işletmeciliğin önemine değindiler, desteklerini eksik etmeyeceklerini vurguladılar.

            Yöresel sanatçılar Nezaket Coşkun ve Şeyda Yıldırım’ın seslendirdiği parçalar ile açılış renklenirken, ellik halayı ile keyifli vakitler geçirildi.

            Açılışa katılan isimlerden gazeteci Fatih Kılıç da bir paylaşımda bulundu, işletmeci Yunus Aybakan’'ı tebrik etti. Gazeteci Fatih Kılıç da şu bilgileri aktardı:

            “Başçiftlik'te 1650 metre rakımda, mis gibi temiz hava, buz gibi su... Yaylası, göleti ile doğanın içinde... Az ilerisinde Kayak Merkezi, biraz daha ilerde Perşembe Yaylası... O yörede Başçiftlik Belediyesine tahsisli Başçiftlik Tatil Köyü restoran ve tesislerinin işletmeciliğini Yunus Aybakan hemşehrimiz üstlendi. Başçiftlik Belediye Başkanı Şaban Bolat desteğini eksik etmeyecek..

* Yöresel besideki kuzuların günlük kesimi ve tüketimi ile restoran kısmı işlerlik kazandı. Bugün de açılış günüydü. Gün geçtikçe, yatırım genişledikçe yeme, içme, konaklamada doğayla içiçe olunacak bir tesis yöreye kazandırılmış olacak.

* Başçiftlik, İskefsür yöresine değer katacağını belirtiriz. Yunus Aybakan'a işletmeciliğinde başarılar dileriz.”

Muhabir: Mustafa Işık