Diyarbakır'da kaybolan sekiz yaşındaki Narin Güran, günler süren arama çalışmalarının ardından ölü bulundu. Olayla ilgili olarak Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, 21 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Olayın Geçmişi

21 Ağustos'ta Diyarbakır'da kaybolan Narin Güran için geniş çaplı arama çalışmaları başlatılmıştı. Kayıp kız çocuğunun cansız bedeni, Eğertutmaz Deresi kenarında, üzeri taş ve dallarla kapatılmış bir çuval içinde bulundu. Bulunduğu sırada Narin, kaybolduğu gün üzerinde olan kıyafetleri giymekteydi. Dere kenarında daha önce yapılan aramalarda herhangi bir bulguya rastlanmamış olması, olayın çözülmesi açısından dikkat çeken bir detay oldu.

Soruşturma ve Gözaltılar

Narin'in cansız bedeninin bulunmasının ardından olayla ilgili soruşturma hız kazandı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, Narin'in ağabeyi daha önce gözaltına alınmış ve ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı. Olayda dikkat çeken bir diğer gelişme ise Narin'in amcasının aracında tespit edilen DNA izleri oldu. Bunun üzerine amca tutuklandı.

Eski SSK Müdürü: EYT Yanlış Karardı, Emeklilik Sistemini Çökertti! Eski SSK Müdürü: EYT Yanlış Karardı, Emeklilik Sistemini Çökertti!

Son olarak, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma kapsamında toplamda 21 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Gözaltına alınanların kimlikleri ve olayla bağlantıları hakkında henüz detaylı bilgi paylaşılmadı.

Adalet Bakanı'ndan Açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, olayla ilgili sosyal medya platformu X üzerinden bir açıklama yaparak, soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiğini belirtti. Tunç, adli makamların titizlikle çalıştığını ve olayın tüm yönleriyle aydınlatılacağını ifade etti.

Narin Güran'ın kesin ölüm nedeni ise otopsi sonucunda belirlenecek. Bu trajik olay, Diyarbakır ve tüm Türkiye'de derin üzüntüye yol açtı.

Editör: Haber Merkezi