Yeşilyurt’ta Mevlidi Nebi programı düzenlendi Yeşilyurt’ta Mevlidi Nebi programı düzenlendi

Haber-Foto: Mustafa Işık

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. Yıl Dönümünde CHP Tokat İl Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu. Saat 13.30’da başlayan törene; İl Başkanı Çağdaş Kurtgöz, Merkez İlçe Başkanı Aytekin Ayan, Kadın Kolları Başkanı Uzm. Ecz. Hatice Hekimoğlu Yavuz yanı sıra eski İl Başkanlarından Duran Kum ve Belediye Başkan Adayı Murat Yazıcı, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Merkez İlçe Yöneticileri, Gençlik Kolları katıldı.D S C 0456D S C 0437Başkan Kurtgöz: "30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Bir Kez Daha Coşkuyla Kutluyoruz"
Tokat İl Başkanı Çağdaş Kurtgöz, kürsüye günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmayı gerçekleştirmek için geldi. Kurtgöz, Türkiye'nin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesindeki kararlılığını vurguladı. 

Kurtgöz, konuşmasında bu yıl yaşanan olumsuzluklar nedeniyle kutlamaların buruk geçtiğini belirterek, "Gönül isterdi ki böylesi bir günde içimiz içimize sığmasın ve tüm dünyaya örnek bir mücadelenin içinden alnının akıyla çıkmış muzaffer, uygarlık düzeyinin üstündeki yapımızla tüm gücümüzle haykıralım sevincimizi." dedi.

"30 Ağustos, Bağımsızlık ve Özgürlüğün Simgesidir"
Kurtgöz, konuşmasında Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin simgesi olan 30 Ağustos Zaferi'nin, işgalci güçlere ve onların iç uzantılarına Türk topraklarının işgal edilemeyeceğini gösterdiğini vurguladı. Kurtgöz, "Bu zafer; Türk milletinin ulusal onurunun, bağımsızlığının ve özgürlüğünün her zaman korunacağını, Türkiye’nin modern bir Cumhuriyet olarak kuruluşunu ve uluslararası arenada güçlü bir şekilde temsil edileceğini ilan etmiştir." ifadelerini kullandı.D S C 0462"Mustafa Kemal Atatürk’ün Öngördüğü Hedeflere Ulaşacağız"
Kurtgöz, konuşmasında günümüz koşullarına da değinerek, "Halen içinde yaşamakta olduğumuz koşullara baktığımızda o gün ki hedeflerin birçoğunun çok gerisinde bulunduğumuz sonucunu çıkarmak hiç de zor olmasa gerek." dedi. Kurtgöz, umutsuzluğa yer olmadığını belirterek, "Amacımız Atatürk’ün koymuş olduğu ilkelerle, ulusumuzu çağdaş medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak olacaktır." diyerek hedeflerinin net olduğunu vurguladı.D S C 0471"Atatürk'ün Sözü Hepimize Işık Tutuyor"
Başkan Kurtgöz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğe dair umudunu yansıtan sözlerine atıfta bulunarak, "Ben, Türk ufuklarından bir gün mutlaka bir güneş doğacağına, bunun hararet ve kuvvetin bizi ısıtacağına, bundan bize bir güç çıkacağına o kadar emindim ki, bunu adeta gözlerimle görüyordum." diyerek Atatürk'ün vizyonunu hatırlattı.D S C 0474Konuşmasının sonunda Kurtgöz, "O günün sıcaklığıyla demokrasinin tüm kurum ve kurallarının hâkim olduğu günlerde buluşmak üzere, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve vatanımız uğruna can vermiş şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Atatürk’ün önderliğinde kazanılan büyük zaferin 102. yılını kutluyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum." diyerek sözlerini tamamladı.D S C 0485

Editör: Mustafa Işık