Haber: Mustafa Işık

İstanbul-Ankara-Yıldızeli-Sivas Yüksek Hızlı Tren seferlerinin başlamasıyla birlikte Tokat Belediyesi, TOKBÜS yolcu taşıma hizmetini devreye aldı. TOKBÜS sefer açılış töreni, Tokat Çekenli İş Merkezi önünde düzenlendi. Törene katılan Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, yeni hizmetin detaylarını ve avantajlarını basınla paylaştı.D S C 0739

“Vatandaşlarımız İçin Konforlu ve Güvenli Ulaşım Sağlayacağız”
Başkan Yazıcıoğlu, açılış konuşmasında TOKBÜS hizmetiyle ilgili bilgi vererek, “TOKBÜS araçlarımızla vatandaşlarımızı konforlu ve güvenli bir şekilde Yıldızeli'ne ulaştıracağız. Aynı şekilde Yıldızeli’nden Tokat'a geri dönüşlerini de sağlayacağız.” ifadelerini kullandı. Tokat’a Yüksek Hızlı Tren bağlantısı sağlanması için destek veren Cumhurbaşkanına, Ulaştırma Bakanlığına, Devlet Demiryolları'na ve milletvekillerine teşekkür eden Yazıcıoğlu, bu adımın Tokat'ın ulaşımını kolaylaştıracağına vurgu yaptı.D S C 0744Tek Ücret ile Entegre Ulaşım Hizmeti
Tokat Belediyesi, Devlet Demiryolları Taşımacılık A. Ş. ile yapılan sözleşme sayesinde TOKBÜS ve Yüksek Hızlı Tren biletlerini tek bir ücret içinde sundu. Yüksek hızlı tren biletinin yaklaşık 450 TL olduğunu, TOKBÜS hizmet bedelinin ise 200 TL olarak belirlendiğini ifade eden Yazıcıoğlu, “Bu ücret tek bir biletle vatandaşımıza sunuluyor, ek bir ücret talep edilmiyor.” dedi.

İlaç zamlarının ardından eczacılar ekonomik çözüm için olağanüstü toplanıyor! İlaç zamlarının ardından eczacılar ekonomik çözüm için olağanüstü toplanıyor!

D S C 0739Kolay ve Entegre Koltuk Seçim İmkânı
Başkan Yazıcıoğlu, TOKBÜS araçlarında koltuk seçme imkânı sunduklarını belirtti. Vatandaşlar, yüksek hızlı tren biletini satın alırken TOKBÜS araçlarındaki koltuk numaralarını da sistem üzerinden seçebiliyorlar. TOKBÜS’ler Tokat’ta Çekenli İş Merkezi, Belediye Binası önündeki otobüs durağı ve Hıdırlık Sosyal Tesislerinden kalkış yapacak. Yazıcıoğlu, sistemin zaman içinde daha da oturacağını ve sefer saatlerinin güncelleneceğini belirtti.

D S C 0758Turizm ve Tanıtım İçin Yeni Bir Adım
Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, TOKBÜS projesinin Tokat’ın tanıtımına katkı sağlayacağını vurgulayarak, “Tokat; turizmi, gastronomisi ve ılıman iklimiyle dikkat çeken bir şehir. TOKBÜS seferleri sayesinde şehrimize ulaşmak artık daha kolay.” ifadelerini kullandı.

D S C 0740TOKBÜS Seferleri Vatandaşın Yoğun İlgisini Bekliyor
Şu anda iki araçla başlayan TOKBÜS seferlerinde, yolcu yoğunluğuna göre ek araç takviyesi yapılabileceğini ifade eden Başkan Yazıcıoğlu, tüm Tokatlılara hayırlı olması temennisinde bulundu.  Açılış töreni, yapılan dua ile son buldu.

D S C 0749-1D S C 0757D S C 0756D S C 0753D S C 0751

Editör: Mustafa Işık