Tokat'ın Altıyüzevler, Malkayası ve Kaşıkçıbağları mahallelerini birbirine bağlayan Danişmend Gazi Kavşağı'nda yağmur suyu drenaj çalışmaları tamamlandı. Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, bölgede gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceledi. Yapılan yeni düzenlemelerle birlikte, sel ve su birikintisi gibi sorunların tarih olduğunu belirten Başkan Yazıcıoğlu, çalışmaların şehrin diğer bölgelerinde de hız kesmeden devam ettiğini ifade etti.

Tokat'ta Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri İptal Edildi Tokat'ta Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri İptal Edildi

Yeni Drenaj Hattı ve Önlemler

Danişmend Gazi Kavşağı bölgesinde su baskınları ve taşkınlara neden olan yağmur suları, Vali Ayhan Çevik ve Orhangazi Caddelerine kadar taşarak ulaşımda ciddi aksamalara sebep oluyordu. Su birikintileri ve çamurların temizlenmesi günler alırken, çevredeki ev ve iş yerlerinde de su baskınları yaşanıyordu. Bu sorunları gidermek amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında 250 metre uzunluğunda ve 400 mm çapında büyük borular döşenerek yeni bir yağmur suyu hattı inşa edildi. Bu hat, yağmur sularını Geksi Deresi’ne tahliye ediyor.

Başkan Yazıcıoğlu, “Şehrimizin birçok noktasında drenaj çalışmalarımız devam ediyor. Yeni hat ile zaman kaybı ve maddi kayıpların önüne geçtik,” dedi. Çalışmaların Tokat’a hayırlı olmasını diledi.

Muhabir: Emel Tekbaşoğlu Sürer