Haber: Mustafa Işık

Danişmend Gazi Kavşağı’nda Yağmur Suyu Sorunu Çözüldü Danişmend Gazi Kavşağı’nda Yağmur Suyu Sorunu Çözüldü

Tokat Merkez Toplum Sağlığı Merkezi ve Tokat Belediyesi’nin işbirliği ile Hanımlar Kıraathanesi’nde açılan stantta, “Normal Doğum Eylem Planı” kapsamında anne adayları ve halka yönelik bilgilendirme eğitimi düzenlendi. Eğitimde anne adaylarına gebelik sürecinde dikkat edilmesi gereken konular, doğum hazırlıkları ve yenidoğan bakımı hakkında kapsamlı bilgi sunuldu.533B9B1F Ac5F 4323 A44F 0C535303C6F8Gebe Okulu’ndan Psikolojik Desteklere Kadar Kapsamlı Eğitim
Bilgilendirme eğitiminde, “Gebe Okulu” programlarıyla birlikte gebelik, doğum ve lohusalık döneminde anne adaylarının ihtiyaç duyduğu bilgiler detaylı şekilde aktarıldı. Sağlıklı bir gebelik süreci geçirebilmek için anne adaylarının beslenme, fiziksel aktivite ve psikolojik destek almasının önemine vurgu yapıldı. Ayrıca riskli gebelik süreçlerine dair bilgiler paylaşılarak, sağlıklı bir doğum için yapılması gerekenler anlatıldı.

Whatsapp Image 2024 10 25 At 15.39.04Doğum Çantası Hazırlama ve Emzirme Üzerine Bilgilendirme
Eğitimde, anne adaylarının doğum öncesi hazırlıkları kapsamında doğum çantasının nasıl hazırlanması gerektiği konusunda önemli detaylara değinildi. Doğum sonrasında emzirme ve yenidoğan bakımına dair pratik bilgilerle annelerin bebekleriyle güvenli bir bağ kurmaları hedeflendi.

Yenidoğan Sağlık Taramaları ile Sağlıklı Bir Başlangıç
Yeni doğan bebeklerin sağlık taramaları ve ilk bakım süreçleri üzerine verilen eğitimde, bebeklerin sağlıklı bir gelişim sürecine başlaması için yapılması gerekenler detaylandırıldı. Tokat Merkez Toplum Sağlığı Merkezi uzmanları, annelerin doğum öncesi ve sonrası süreçlerde daha bilinçli olmalarını sağlamak amacıyla bu eğitimlerin devam edeceğini belirtti.Whatsapp Image 2024 10 25 At 15.39.04 (1)

Editör: Mustafa Işık