Sosyal medyada yayılan zam haberleri, kullanıcılar arasında merak uyandırdı ve "Sigaraya zam mı geldi?" ve "Zam ne zaman olacak?" gibi sorular sıkça sorulmaya başlandı. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, yaptığı açıklamada, sigaraya 3 ile 5 lira arasında zam geleceğini duyurdu.

İŞKUR'dan engelli ve eski hükümlülere iş kurma desteği başladı! İŞKUR'dan engelli ve eski hükümlülere iş kurma desteği başladı!

Eylül Zammı Kapıda

TBYD Başkanı Erol Dündar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Eylül ayı içinde sigara fiyatlarına 3 ile 5 lira arasında bir zam beklendiğini belirtti. Dündar, "Enflasyonun düşmesi bekleniyor, ancak bu ay içinde sigara fiyatlarında 3-5 lira arası bir artış olacak" ifadelerini kullandı. Bu açıklama, özellikle sosyal medya platformu X'te (eski adıyla Twitter), "Sigaraya zam mı geldi?" ve "En ucuz ve pahalı sigara fiyatları ne kadar?" gibi soruların artmasına neden oldu. Dündar, TELE1'e yaptığı açıklamada ise, zammın Eylül ayının ilk haftalarında gerçekleşmesinin beklendiğini, ancak tarihin tam olarak netleşmediğini vurguladı.

Alkol Fiyatlarına Zam Beklenmiyor

Erol Dündar, alkol fiyatlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, şu an için bir zam beklenmediğini açıkladı. "Alkole şu anda bir zam geçişi yok" diyen Dündar, sigara fiyatlarına yapılacak zammın alkol ürünlerine yansımayacağını belirtti. Bu durum, alkol tüketicileri için bir nebze rahatlama sağlarken, sigara kullanıcılarını ise bekleyen bir zamla karşı karşıya bırakıyor.

Güncel Sigara Fiyatları

Eylül ayında beklenen zam öncesinde sigara gruplarına göre en güncel fiyatlar ise şu şekilde sıralanıyor:

PM Grubu: En pahalı sigara 77 lira, en ucuzu 69 lira.
JTI Grubu: En pahalı sigara 78 lira, en ucuzu 64 lira.
BAT Grubu: En pahalı sigara 85 lira, en ucuzu 64 lira.
TT Grubu: En pahalı sigara 71 lira, en ucuzu 60 lira.
Imperial Tobacco Grubu: En pahalı sigara 77 lira, en ucuzu 62 lira.
Sigaraya yönelik bu zamların, özellikle ekonomik durumu zorlayan enflasyon ortamında tüketiciler üzerinde daha da büyük bir baskı oluşturması bekleniyor.

Muhabir: Nuray Uluözlü