Pasifik Okyanusu'ndaki Tonga Krallığı, 26 Ağustos 2024 tarihinde 6,9 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı. ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu tarafından bildirilen deprem, Tonga'nın sahil başkenti Nuku'alofa'da meydana geldi. Bu sırada, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ve diğer üst düzey delegelerin katıldığı Pasifik Adaları Forumu'nun zirvesi gerçekleştiriliyordu.

Van Staj ve Çıraklık Mağdurları Derneği Mağduriyet Dosyasını Bakan Işıkhan'a Sundu Van Staj ve Çıraklık Mağdurları Derneği Mağduriyet Dosyasını Bakan Işıkhan'a Sundu

Deprem, forumun yeni inşa edilen mekanındaki binaları salladı ve kıyıya yakın bazı işyerlerinin kısa süreli tahliyesine yol açtı. Ancak deprem sonrası tsunami uyarısı verilmedi ve durum kısa sürede normale döndü.

Tonga, sık sık depremler ve volkanik aktivitelerle karşı karşıya kalan, sismik olarak aktif bir bölge olan Ateş Çemberi üzerinde yer almaktadır. Tonga takımadaları, özellikle 2022 yılında yaşanan büyük Hunga Tonga-Hunga Ha'apai yanardağının patlamasıyla büyük bir felaket yaşamış, geniş alanlar külle kaplanmış ve tsunami etkisi altına girmişti.

Kaynak: HABER MERKEZİ