Yeni kan grubu keşfedildi: MAL Yeni kan grubu keşfedildi: MAL

Bakan Işıkhan, yaptığı açıklamada, "Sosyal Güvenlik Kurumumuz tarafından yapılan düzenlemeyle 30'u yerli üretim olmak üzere 39 ilacı daha geri ödeme listesine aldık. İlaçların hastalarımıza şifa olmasını temenni eder, vatandaşlarımıza sağlıklı bir ömür dilerim." ifadelerini kullandı. Geri ödeme listesine eklenen bu yeni ilaçların, özellikle kronik hastalıklarla mücadele eden vatandaşlar için büyük bir rahatlama sağlayacağı öngörülüyor. Yerli üretim ilaçların da dahil edilmesi, Türkiye’nin ilaç sektöründe bağımsızlığını artırma yönündeki stratejisine katkıda bulunuyor.

Yerli Üretim İlaçlara Destek

Geri ödeme listesine eklenen 39 ilacın 30’unun yerli üretim olması, Türkiye’nin ilaç sektöründe yerli ve milli üretimi destekleme politikasının bir yansıması olarak değerlendiriliyor. Bu durum, hem yerli üreticilere destek sağlamakta hem de ithalata olan bağımlılığı azaltarak döviz tasarrufuna katkı sunmaktadır. Yerli üretim ilaçların SGK geri ödeme listesine dahil edilmesi, bu alandaki yatırım ve üretim süreçlerinin devamlılığını teşvik ederken, aynı zamanda vatandaşların daha uygun maliyetlerle tedaviye erişimini kolaylaştırıyor.

Hastalar İçin Kolaylık

SGK'nın geri ödeme listesine eklenen yeni ilaçlar, farklı hastalık gruplarında tedavi gören hastalar için önemli bir destek olacak. Özellikle kronik hastalıklardan muzdarip olanlar, bu düzenleme ile ekonomik olarak daha az yük altına girecekler. Bakan Işıkhan’ın duyurduğu bu müjde, Türkiye’de sağlık hizmetlerinin daha erişilebilir olmasına yönelik atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: aa