Saadet Partisi Turhal İlçe Başkanlığı, 8. Olağan Kongresini Genel İdare Kurulu Üyeleri Ümit Çebi ve Hasan Uzun'un katılımıyla gerçekleştirdi. Program, ilçe başkanlığı salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Divan başkanlığını Hasan Uzun’un yürüttüğü kongrede, İlçe Başkanı Sadi Arhan, konukları selamlayarak yeni dönemde yapılacak çalışmalara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Arhan, "Daha iyi bir yaşam senin hakkın Turhal" ilkesi ile azim ve gayretle iktidara hazırlık yapacaklarını belirterek tüm katılımcılara teşekkür etti.

Siyasi Konuşmalar ve Katılım
Kongrede söz alan Tokat Belediyesi eski Başkanı Nizamettin Aydın, Saadet Partisi'nin 50 yıllık siyasi tarihine vurgu yaparak partinin değerlerinden bahsetti. Aydın, "Saadet Partili olmanın ne kadar büyük bir değer olduğunu her zaman şükretmekle anlıyoruz. Partimizin tarihi boyunca hiçbir zaman yanıltılmadık ve muhalefette yaptığımız her uyarı zamanla doğrulandı." ifadelerini kullandı.

Ardından söz alan Genel İdare Kurulu Üyesi ve Araklı Belediyesi eski Başkanı Ümit Çebi, konuşmasında Saadet Partisi'nin iktidara geldiği dönemlerde yaptığı çalışmaları anlattı. Çebi, "Eğer biz Saadet Partisi olarak bugün iktidarın bir parçası olsaydık, İsrail bu zulmü yapamazdı. Ortak olduğumuz 11 aylık iktidar döneminde Filistin’e tek bir mermi atılamadı. Bu dönemde İsrail'in pervasız hareketlerinin ardında, AK Parti'nin BOP eş başkanı olması ve İsrail’in ülkemizden sağladığı kaynaklar büyük rol oynamaktadır." dedi. Çebi, konuşmasında Saadet Partisi milletvekillerinin TBMM'de yaptığı konuşmalarla tarihe not düştüğünü, İsrail ve AK Parti iktidarına yönelik eleştirilerini de dile getirdi.

Yeni Dönem ve Teşekkür
Konuşmaların ardından İl Başkanı Bilal Metehan Aydın, eski yönetime teşekkür ederek, yeni seçilecek yönetime başarılar diledi. Kongre, ilçe teşkilatının iktidara hazırlık çalışmalarına yönelik önemli kararlarla sona erdi.

Alevler pencerelerden taştı, mahallede panik yaşandı Alevler pencerelerden taştı, mahallede panik yaşandı

Whatsapp Image 2024 09 17 At 14.38.02Whatsapp Image 2024 09 17 At 14.38.01 (1)Whatsapp Image 2024 09 17 At 14.38.01Whatsapp Image 2024 09 17 At 14.37.58

Editör: Mustafa Işık