Tokat İstişare Heyeti tarafından 6 Eylül 2024 Cuma günü düzenlenen "Gelecekte Tokat" başlıklı panelde, Tokat’ın geleceği için önemli kararlar alındı. Tokat İstişare Heyeti Başkanı Mehmet Emin Atmaca'nın öncülüğünde; Tokat Valiliği, Tokat Belediyesi ile Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nin ortaklığında düzenlenen panelde Tokat’ın tarihinden eğitimine, kentleşmesinden ekonomisine kadar çeşitli konular ele alındı. Alanında uzman konuşmacılar, şehrin farklı yönlerini değerlendirerek, Tokat'ın geleceği için stratejik öneriler sundu. 

Panelin başkanlığını üstlenen Prof. Dr. Ertuğrul Yaman, panelin sonuç bildirgesini açıkladı. 
Prof. Dr. Ertuğrul Yaman, bildirgede Tokat’ın geleceğini şekillendirecek 10 önemli maddeyi kamuoyuna sundu. Bildirgede Tokat’ın birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesinin, şehrin tarihi, kültürel ve turistik değerlerinin korunarak tanıtılmasının ve toplumsal bilinçlenmenin artırılmasının önemi vurgulandı. Ayrıca, Tokat’ın mevcut potansiyelinin tam olarak değerlendirilmesi ve alınan kararların etkin bir şekilde uygulanması gerektiği de belirtildi.

Yeni kan grubu keşfedildi: MAL Yeni kan grubu keşfedildi: MAL

Prof. Dr. Yaman  "Tokat’ın Birlik ve Beraberlik İçinde Hareket Etmesi Gerekiyor"

Yaman yaptığı açıklamada, “Tokatlılar olarak “ben” duygusunun üzerine çıkarak “biz” olabilmek ve Tokat’ın geleceğine bir ışık tutmaktır. Nitekim geleceği doğru planlamadan huzurlu yaşamak mümkün değildir! Ortak akıl ve istişare kültürü temel prensipler olarak belirlenen  panel iki bölümden oluşmuştur. Birinci bölümde alanın uzmanı konuşmacılar kendi görüş ve düşüncelerini paylaşmışlardır. İkinci bölümde ise form tekniğiyle değerli katılımcıların görüş ve önerileri alınmıştır.  Yapılan konuşma ve değerlendirmelerden anlaşılmıştır ki Tokat’ın ilk ve esas ihtiyacı birbirimizi amasız fakatsız sevmektir. Devamında ise birlikte düşünmek, ortak aklı kullanmak, istişare geleneğini yaşatmak ve kolektif ruhu canlandırmaktır. Konuşmacı ve katılımcıların ortak vurgusu şu noktalarda yoğunlaşmıştır: Tokat; tarih, kültür, sanat, eğitim, toplumsal yapı, millî ve manevî değerler, turizm, tarım, hayvancılık, madencilik vb. birçok açıdan yüksek potansiyellere sahiptir. Ancak bir araya gelme, bir ve biz olma konusunda eksiklikler mevcuttur. Birçok katılımcı alınan kararların uygulamaya konulmamasının ve yetkililerin duyarsız kalmalarının da önemli bir sorun olduğunu dile getirmiştir.  Bir başlangıç olan bu panelde ele alınan her bir konunun gelecekte bağımsız tematik konular olarak ele alınması gerektiği dile getirilmiştir. Sonuç itibarıyla Tokatlılar olarak hepimize düşen bazı ortak sorumluluklar vardır” dedi. 

Prof. Dr. Ertuğrul Yaman Tarafından Açıklanan 10 Maddelik Bildirge:

1.    Tokat vilayetinin bütünlüğü içerisinde birlik ve dirliğin sağlanması.
2.    Şehrin ruhunu koruyarak, kimliğinin belirginleştirilmesi.
3.    Tokat ile ilgili taleplerde tek yürek olarak, taleplerin daha güçlü bir şekilde ifade edilmesi.
4.    Tefrikadan uzak durup, ortak akılla hareket edilmesi.
5.    Alınan karar ve eylem planlarının yakından takip edilmesi.
6.    Tokat’ın tarih, kültür, turizm ve yemek kültürü gibi öz değerlerine sahip çıkılması.
7.    Tokat’ın tanıtımının artırılması ve turizm potansiyelinin yükseltilmesi.
8.    Tokat’la ilgili ulaşım imkanlarının artırılması.
9.    Toplumsal bilinçlenme ve farkındalığın artırılması.
10.    Tokatlıların üstün hasletlerinin yaşatılarak dünyaya tanıtılması.
Panelde bu maddelerle Tokat’ın geleceği için izlenmesi gereken yol haritası çizildi. Prof. Dr. Ertuğrul Yaman, bu sonuçların Tokatlılar için önemli sorumluluklar içerdiğini ve herkesin bu süreçte katkı sağlaması gerektiğini vurguladı.
 
 

Editör: Elvan Mert