Galler Prensi William, hem kraliyet görevlerini yerine getirirken hem de çeşitli hayır kurumlarıyla işbirliği yaparak toplum için faydalı çalışmalarda bulunan bir isim olarak tanınıyor. Fakat Prens William adı bu sefer bir skandalla anılıyor. Eşi Kate (Catherine( Middleton'ı Lady Rose Hanbury ile aldattığı öne sürülen prens hakkında bir de gayri meşru çocuk iddiası ortaya atıldı. Peki, Prens William kimdir, kaç yaşında, eşi kim, kaç çocuğu var? Galler Prensi William ve Lady Rose Hanbury'nin çocuğu mu var? İşte detaylar...

Prens William kimdir?

1982 yılında Londra'nın St Mary's Hastanesi'nde dünyaya gelen William, eğitim hayatına özenle devam etti. Wetherby Okulu, Ludgrove Okulu ve Eton Koleji'nde aldığı eğitimin ardından, üniversite eğitimine başlamadan önce bir yıl boyunca Belize ve Şili'de yaşadı. Coğrafya alanında İskoç Master of Arts derecesiyle St Andrews Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra, askeri eğitimine devam etmek için Kraliyet Askeri Akademisi Sandhurst'a katıldı.

William, askeri kariyerinde başarılı bir şekilde ilerledi ve Blues ve Royals birliğinde görev aldıktan sonra RAF Arama ve Kurtarma Kuvvetleri'ne katıldı. Sonrasında East Anglian Air Ambulans'ta tam zamanlı pilot olarak görev yaptı. Ancak, dük olma sorumluluğuyla birlikte kraliyet görevlerine daha fazla odaklanmak amacıyla askerlik kariyerini sonlandırdı.

Dük, sadece kraliyet görevleriyle sınırlı kalmayarak, birçok hayır kurumunun başında bulunuyor ve çeşitli projelerde aktif rol alıyor. Ruh sağlığı, çevre koruma ve acil durum çalışanları gibi konulara odaklanarak toplumun farklı alanlardaki ihtiyaçlarına destek olmayı hedefliyor. Özellikle ruh sağlığı konusunda farkındalık yaratmak amacıyla başlattığı "Heads Together" kampanyası ve çevresel çözümleri teşvik etmek için başlattığı "Earthshot Ödülü" gibi projelerle dikkat çekiyor.

Prens William eşi ve çocukları kimdir?

2011 yılında Catherine Middleton ile evlenen William, Cambridge Dükü unvanını aldı ve çiftin üç çocuğu oldu: Prens George, Prenses Charlotte ve Prens Louis. Aile yaşamıyla birlikte kraliyet görevlerini sürdüren William, son dönemde aldatma haberleri ile gündeme geldi.

Galler Prensi William ve Lady Rose Hanbury'nin çocuğu mu var?

2019'da William'ın bir dönem komşusu olan Lady Rose Hanbury ile karısını aldattığı söylentilerine karşı yasal girişim başlatıldı. Fakat söylentiler çığ gibi büyümeye devam etti. 

Prens William ve Lady Rose Hanbury'nin çocuğu olduğuna dair iddialar, geçmişteki ilişki dedikodularını daha da körükledi. Rose Hanbury'nin evliliğindeki sorunlar ve boşanma süreci, bu iddiaların daha fazla dikkat çekmesine neden oldu. Özellikle, Rose'un David Cholmondeley ile olan evliliğinden doğan kızının biyolojik babasının Prens William olduğu iddiaları, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Ancak, bu iddiaların gerçek olup olmadığı belirsizliğini koruyor. Buna rağmen, bu durum Prens William ve eşi Kate Middleton'ın ilişkisini sarsmış gibi görünmüyor. Ancak, bu tür spekülasyonlar, kraliyet ailesinin özel hayatına yönelik sürekli ilgiyi ve tartışmayı sürdürüyor.