Türk siyasetinin önemli isimlerinden, Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan, 94 yaşında hayatını kaybetti. Uzun yıllar Necmettin Erbakan ile birlikte Milli Görüş hareketinin öncülerinden biri olarak siyaset sahnesinde yer alan Kutan, hem mühendislik hem de siyaset alanındaki katkılarıyla tanındı. Saadet Partisi tarafından yapılan açıklamada, "Kurucu Genel Başkanımız, Yüksek İstişare Kurulu Üyemiz, ESAM Genel Başkanı Recai Kutan hakkın rahmetine kavuşmuştur. Milletimizin ve camiamızın başı sağ olsun" ifadeleri kullanıldı.

Recai Kutan Kimdir?

Mehmet Recai Kutan, 1930 yılında Malatya'da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi’nde tamamladıktan sonra, 1953 yılında Devlet Su İşleri'nde (DSİ) çalışmaya başladı. Devlet kademelerinde birçok önemli projede yer aldı ve 1969 yılında Türk Mühendislik Müşavirlik ve Müteahhitlik kurumunda genel müdür olarak görev yaptı.

Siyasi Hayatı

Recai Kutan, 1970’lerde Milli Selamet Partisi'ne (MSP) katılarak siyasi kariyerine başladı. 1977 yılında Malatya milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girdi ve aynı dönemde İmar ve İskan Bakanı olarak görev yaptı. 12 Eylül 1980 darbesi sonrası tutuklanan Kutan, 9,5 ay cezaevinde kaldı ve daha sonra beraat etti.

1983 yılında Refah Partisi'ne (RP) katılan Kutan, partinin kapatılmasının ardından Fazilet Partisi’ne geçti. 2001 yılında Saadet Partisi’nin (SP) kurucuları arasında yer aldı ve ilk genel başkanı oldu. 2008 yılında bu görevini Numan Kurtulmuş’a devretti.

Vahşi Cinayetler ve Taciz Olayı Türkiye'yi Sarstı! Bakan Yerlikaya: Önlemler Arttırıldı Vahşi Cinayetler ve Taciz Olayı Türkiye'yi Sarstı! Bakan Yerlikaya: Önlemler Arttırıldı

Son Görevleri ve Vefatı

Kutan, Saadet Partisi'nde aktif görev almayı sürdürdü ve Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği ile ESAM Genel Başkanlığı görevlerini yürüttü. 94 yaşında hayata gözlerini yuman Kutan, Milli Görüş hareketinin öncü isimlerinden biri olarak siyaset tarihine geçti.

Kaynak: iha