Resmi Gazete'de yayımlanan ilan ile 360'ı erkek, 90'ı kadın olmak üzere bu öğrenci alımının detayları açıklandı. PAEM, emniyet teşkilatının orta ve üst düzey yönetici ihtiyacını karşılamak amacıyla eğitim vermektedir.

Adayken söz verdi, başkanken yerine getirdi Adayken söz verdi, başkanken yerine getirdi

Kimler Başvurabilir?

Bu önemli alıma başvurabilmek için bazı kriterler de açıklandı. Buna göre, adayların örgün eğitim veren üniversitelerin en az 4 yıl süreli fakültelerinden mezun olmaları ve Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) P3 puan türünden en az 75 puan almış olmaları gerekmektedir. Bu şartları sağlayan adaylar, PAEM'e başvuru yapabilecekler.

Başvuru Süreci ve Sınav Takvimi

PAEM'e başvuru yapmak isteyen adaylar için alım sürecine dair detaylar Polis Akademisi Başkanlığı'nın resmi internet sitesi olan 'www.pa.edu.tr' adresinden ilan edilecek. Adaylar, burada yer alacak giriş koşulları, başvuru süreci ve sınav takvimi gibi bilgilere erişebilecekler.

Başvuru süreci başladığında, adayların başvuru formunu doldurarak gerekli belgeleri teslim etmeleri ve belirlenen tarihlerde yapılacak olan sınavlara katılmaları gerekecek. Sınavda başarılı olan adaylar, PAEM'de eğitim almaya hak kazanacaklar ve Türkiye’nin dört bir yanında emniyet teşkilatına katkı sağlayacak nitelikli amirler olarak yetiştirilecekler.

PAEM'in bu öğrenci alımı, emniyet teşkilatının personel ihtiyacını karşılamak amacıyla yapılan en önemli adımlardan biri olarak görülüyor. Bu süreç, adaylar için büyük bir fırsat sunarken, emniyet teşkilatının da gelecekteki yönetici kadrosunu oluşturmak için kritik bir adım olarak değerlendiriliyor.

Muhabir: Nuray Uluözlü