Mehmet Şefin o hareketine binlerce tepki yağdı! Mehmet Şefin o hareketine binlerce tepki yağdı!

Haber-Foto: Mustafa Işık

Tokat’ta ayak sağlığı konusunda önemli bir adım atıldı. Gelişim Üniversitesi'nin 2 yıllık Podoloji bölümünden mezun olan Podoloji Uzmanı Derya Demirbaş, Tokat Plazı 10. Kat'ta hastalarına mantar tedavisi, nasır tedavisi, batık tırnak, medikal ayak bakımı ve şeker hastalarında ön bakım gibi konularda hizmet veriyor.Podoloji Uzmanı Derya Demirbaş, Tokat’ta Ayak Sağlığına Yeni Bir Perspektif Getiriyor (7)Podoloji Uzmanı Derya Demirbaş, Tokat’ta Ayak Sağlığına Yeni Bir Perspektif Getiriyor (5)

Tokat Hürsöz’e verdiği röportajda Demirbaş, işlemlerin hastalığın derecesine göre değişkenlik gösterdiğini belirtti. Batık tırnak vakalarının genellikle iki seans içinde çözüme kavuşturulabileceğini ifade eden Demirbaş, bazı durumlarda tedavinin üç seansa kadar çıkabileceğini vurguladı. Mantar tedavilerinin sürelerinin değişken olduğunu ve hastaların verilen ilaçları dikkatli kullanması ve seanslara düzenli gitmesinin tedavi sürecini hızlandırdığını söyledi. Ayrıca, medikal cihaz temizliğinin önemine dikkat çekerek, düzenli temizlik yapılmadan etkili bir müdahale mümkün olamayacağını belirtti. Mantar tedavisinin altı ay ila beş yıl arasında sürebileceğini ve hastaların düzenli olmalarının kritik olduğunu ifade etti.Podoloji Uzmanı Derya Demirbaş, Tokat’ta Ayak Sağlığına Yeni Bir Perspektif Getiriyor (12)Demirbaş, Tokat’ı tercih etmesinin nedenini Tokatlı olduğunu ve burada bu alanda bir ilk olduğunu düşündüğünü söyledi. Daha önce İstanbul’da olduklarını, ancak bir yılı aşkın süredir Tokat'ta hizmet verdiklerini ekledi.

Demirbaş, hastaların ayaklarında ufak bir sararma veya belirti fark ettiklerinde kendilerine başvurabileceklerini ve erken tedavinin, özellikle mantar vakalarında etkili olabileceğini belirtti. Batık tırnakların çoğu zaman mantardan kaynaklanabileceğini ve bu durumda hastaların ortopedi veya genel cerrahiye yönlendirilebileceğini açıkladı. Mantar temizlenmediğinde aynı sorunun tekrar yaşanabileceği konusunda uyarıda bulundu.Podoloji Uzmanı Derya Demirbaş, Tokat’ta Ayak Sağlığına Yeni Bir Perspektif Getiriyor (13)

İşlemlerin ağrısız ve acısız olduğunu vurgulayan Demirbaş, kanama olmadığından emin olduklarında işlemi sonlandırdıklarını ve dikiş ya da enjeksiyon uygulamadıklarını belirtti. Bu nedenle hastaların memnun bir şekilde ayrıldığını söyledi. Ayrıca, doktorlarla iş birliği yaptıklarını ve ortopedi ile dermatologlarla koordineli çalıştıklarını ifade etti. Muayenelerin ücretsiz olduğunu ve hastaların onay vermesi durumunda tedavi sürecine geçildiğini söyledi.

Demirbaş, Tokat'ta ilk defa bu alanda hizmet verdikleri için fiyatlarının İstanbul fiyatlarından oldukça uygun olduğunu belirtti. Podoloji bölümünün Türkiye’de Sağlık Bakanlığı tarafından kabul edildiğini ve dört yıldır aktif olarak hizmet vermekte olduklarını ekledi.

Son olarak, ayak sağlığına dikkat çekerek, "Tek söylemek istediğim, ayaklarınıza sağlık.” mesajını verdi.

Podoloji Uzmanı Derya Demirbaş, Tokat’ta Ayak Sağlığına Yeni Bir Perspektif Getiriyor (0)Podoloji Uzmanı Derya Demirbaş, Tokat’ta Ayak Sağlığına Yeni Bir Perspektif Getiriyor (2)Podoloji Uzmanı Derya Demirbaş, Tokat’ta Ayak Sağlığına Yeni Bir Perspektif Getiriyor (1)Podoloji Uzmanı Derya Demirbaş, Tokat’ta Ayak Sağlığına Yeni Bir Perspektif Getiriyor (4)Podoloji Uzmanı Derya Demirbaş, Tokat’ta Ayak Sağlığına Yeni Bir Perspektif Getiriyor (3)Podoloji Uzmanı Derya Demirbaş, Tokat’ta Ayak Sağlığına Yeni Bir Perspektif Getiriyor (7)Podoloji Uzmanı Derya Demirbaş, Tokat’ta Ayak Sağlığına Yeni Bir Perspektif Getiriyor (6)Podoloji Uzmanı Derya Demirbaş, Tokat’ta Ayak Sağlığına Yeni Bir Perspektif Getiriyor (5)Podoloji Uzmanı Derya Demirbaş, Tokat’ta Ayak Sağlığına Yeni Bir Perspektif Getiriyor (9)Podoloji Uzmanı Derya Demirbaş, Tokat’ta Ayak Sağlığına Yeni Bir Perspektif Getiriyor (8)Podoloji Uzmanı Derya Demirbaş, Tokat’ta Ayak Sağlığına Yeni Bir Perspektif Getiriyor (11)Podoloji Uzmanı Derya Demirbaş, Tokat’ta Ayak Sağlığına Yeni Bir Perspektif Getiriyor (10)

Editör: Mustafa Işık