Dünya Yakın Savunma Federasyonu (WDATF) tarafından Tokat’ta düzenlenen seminer, yoğun katılımla sona erdi. Federasyon Başkan Vekili Oğuzhan Aktürk, Tokat İl Temsilcisi Abbas Özübek ve Tokat İl Koordinatörü Burak Yıldırım’ın öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlik, Erbaa Gençlik Merkezi’nde yapıldı.

Şehrimizin (Tokat) beklediği hizmetler Şehrimizin (Tokat) beklediği hizmetler

Yerli ve milli bir sistem olarak Türkiye’nin 81 iline yayılan Şiddetsiz Yakın Savunma sistemi, 6 farklı ülkede de temsil edilmektedir. Federasyonun Türkiye genelindeki eğitmen sayısı 3.500, sporcu sayısı ise 40.000’e ulaşmış durumda. 7’den 70’e herkesin katıldığı seminere katılan sporcular, etkinlikten memnun kaldıklarını ve gelecekte tekrar seminer talep ettiklerini belirttiler.

Oğuzhan Aktürk, seminerin içeriğinin dünyada ilk ve tek olduğunu vurguladı. Katılımcılara, dışarıda karşılaşabilecekleri her türlü saldırıya karşı kendilerini savunma teknikleri öğretildiğini ve bu süreçte saldırganlara zarar vermeden saldırıları bertaraf etme yöntemlerinin paylaşıldığını ifade etti.

Yakın Savunma sisteminin mucidi ve federasyon başkanı İbrahim Aktürk, seminere katılan kursiyerlere başarı dileklerini iletti. Ayrıca, federasyon tarafından Erbaa Gençlik Merkezi Müdürü Göksen Tokatlıoğlu’na onur belgesi, SAFA TV Yönetim Kurulu Başkanı Tolgahan Kayaalp’e ise plaket takdim edildi.

Bu başarılı seminer, katılımcıların güvenliğini artırma ve topluma fayda sağlama amacıyla düzenlenmeye devam edecek.

Muhabir: Esengül İşleroğlu