Sora, yazılı metinleri videoya dönüştürme konusunda gerçeklik seviyesiyle dikkat çeken bir yapay zeka teknolojisi olarak öne çıkıyor. Microsoft'un büyük yatırımcısı olduğu OpenAI'nin önceki başarılarına bir yenisini ekleyen Sora, komutla insan elinden çıkmış gibi fotoğraf, çizim ve şiir üretebilen bir yapay zeka teknolojisinin bir sonraki evresini temsil ediyor. Peki, OpenAI Sora nedir, nasıl kullanılır, ücretli mi, ne zaman çıkacak? İşte detaylar...

OpenAI Sora nedir?

Sora, kullanıcıların bir dakika uzunluğunda videolar oluşturabilme yeteneğine sahip. Ancak, şirket Sora'nın henüz genel kullanıma açılmadığını belirtiyor ve öncelikle belirlenen profesyoneller tarafından test edileceğini duyuruyor. Bu adım, teknolojinin potansiyel risklerini sınırlamak ve kötü amaçlı kullanımları engellemek amacı taşıyor.

Sora nasıl kullanılır?

Tanıtılan Sora'nın nasıl kullanılacağı konusunda detaylar henüz netlik kazanmamış olsa da, şirketin belirlediği profesyonellerin geri bildirimleriyle kullanım sürecinin şekilleneceği düşünülüyor. Şirket, Sora'nın yaratıcı profesyoneller için en yararlı olacak şekilde nasıl geliştirileceği konusunda görüş alışverişinde bulunacak.

Sora ücretli mi?

Sora'nın henüz ücretlendirme politikası netlik kazanmamış olsa da, OpenAI'nin daha önceki ürünlerine bakıldığında belli bir segmentte kullanımın ücretsiz olabileceği ancak daha geniş yeteneklere ulaşmak için bir ücret ödenmesinin gerekebileceği tahmin ediliyor.

Sora ne zaman kullanıma açılacak?

OpenAI'nin yeni yapay zeka teknolojisi Sora, yazılı metinleri videolara dönüştürme yeteneğiyle dikkat çekiyor. Ancak, henüz genel kullanıma açılmamış olması ve kullanım detaylarının netlik kazanmamış olması, teknolojinin yakın gelecekte ne şekilde kullanılacağına dair merak uyandırıyor.