Eğitim-Bir-Sen'den Öğretmenimize Destek Ziyareti: "Tehdide ve Şiddete Dur Diyeceğiz!" Eğitim-Bir-Sen'den Öğretmenimize Destek Ziyareti: "Tehdide ve Şiddete Dur Diyeceğiz!"

ABD'deki düşük enflasyon verileri ve FED'in faiz indirimi beklentileriyle altın fiyatları hızla yükseliyor. Gram altın 2 bin 835 TL’ye kadar çıkarak yeni bir rekor kırdı. Uzmanlar, yıl sonuna kadar gram altının 3 bin 500 TL’ye ulaşabileceğini öngörüyor. Altın fiyatlarının hızla artmasıyla birlikte vatandaşlar kuyumculara yöneliyor.

Enflasyon ve Faiz Verileri Altını Yükseltiyor

ABD'de açıklanan ağustos ayı enflasyon verilerinin beklentilerin altında kalması ve faiz indirimi beklentileri, piyasalarda büyük bir hareketlenmeye neden oldu. FED’in faizleri düşüreceği beklentisiyle altın fiyatları hızla yükselirken, bu durum altın piyasasında yeni zirvelerin işareti olarak görülüyor. Kuyumcularda 24 ayar gram altın 2 bin 835 TL’ye kadar çıkarken, çeyrek altın 4 bin 550 TL’den satışa sunuluyor.

Uzmanlardan Yıl Sonu Tahmini: 3.500 TL

Altın fiyatlarının yıl sonunda daha da yükselebileceğini belirten uzmanlar, 3 bin 300 TL ile 3 bin 500 TL arasında bir fiyat seviyesine ulaşılabileceğini öngörüyor. Kuyumcu Metin Yavuz, “Altın her zaman olduğu gibi şovunu yaptı. FED'in faiz indirimi beklentisi altını tam ters oranda etkiledi. Yıl sonuna kadar bu yükselişin devam edeceğini düşünüyoruz” dedi.

Vatandaş Altın Almaya Koşuyor

Artan fiyatların daha da yükselmeden altın almayı düşünen vatandaşlar, kuyumculara yönelmiş durumda. Bir vatandaş, “Param olsa alırım” derken, bir diğer müşteri de altın fiyatlarının zirveye ulaşacağına inandığını belirtti. Fiyatlar daha da yükselecek gibi görünüyor, bu nedenle vatandaşlar altın almayı hızlandırıyor.

Muhabir: Nuray Uluözlü