Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçilere yönelik yeni bir destekleme programı başlatarak, 10 bin 300 TL’ye kadar ödeme yapacağını duyurdu. Program, çiftçilerin 9 farklı alanda destek almasını sağlayacak. Her bir alanda verilecek destek tutarları farklı olup, başvurular 2 Aralık 2024 tarihine kadar devam edecek.

Destek Başvuru Şartları

Çiftçilerin destek ödemelerinden faydalanabilmesi için TÜRKVET ve VETBİS sistemlerine kayıtlı olmaları gerekiyor. Aynı zamanda hayvanların programlı aşılarının yapılmış olması, özellikle dişi hayvanlar için brusella ve şap, erkek hayvanlar için ise şap aşılarının tam olması şartı aranıyor. Ayrıca buzağıların, destekleme yılı içinde Türkiye’de doğmuş ve en az 120 gün yaşamış olması gerekiyor.

Destek Miktarları

Program kapsamında çiftçilere 500 TL ile 4 bin TL arasında değişen miktarlarda destek sağlanacak. Aile işletmelerinde doğan buzağılara 1.000 TL, kadın veya genç çiftçilerin işletmelerinde doğan buzağılara ise ilave 700 TL ödeme yapılacak. Hastalıktan ari işletmelerde doğan dişi buzağılara ise 4 bin TL’ye kadar destek verilecek.

Tokat'ta antika meraklıları için  44 yıllık koleksiyonunu Zile'de satışa çıkardı! Tokat'ta antika meraklıları için  44 yıllık koleksiyonunu Zile'de satışa çıkardı!

Başvurular Devam Ediyor

Başvurular 2 Eylül’de başladı ve 2 Aralık 2024’e kadar sürecek. Çiftçiler, 2025 yılı ikinci dönem başvuruları için ise 1 Nisan 2025 ile 15 Haziran 2025 tarihleri arasında başvuru yapabilecekler. İlk dönemde başvuru yapan çiftçiler, ikinci dönemde başvuru yapmak zorunda kalmayacak.

Bu destekleme programı, Türkiye genelinde çiftçilerin üretimini artırmak ve hayvan sağlığını korumak amacıyla hayata geçirilmiş önemli bir fırsat sunuyor.

Muhabir: Emel Tekbaşoğlu Sürer