Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda heyecan dorukta. Sporcularımız, birçok branşta madalya için mücadele ediyor ve ülkemize büyük gurur yaşatıyorlar. Olimpiyatlarda madalya kazanan sporcularımızın ne kadar para ödülü alacakları ise büyük bir merak konusu. Peki, Olimpiyatlarda bronz, gümüş, altın madalya kazananlar ne kadar ödül alıyor 2024? İşte yönetmeliklere göre belirlenen ödüller...

Yönetmeliğe Göre Ödüller Cumhuriyet Altını Üzerinden

Olimpiyatlarda madalya kazanan sporcuları ödüllendirmek her ülkenin kendi politikalarına göre değişiklik gösteriyor. Türkiye ise madalya kazanan sporcularını cumhuriyet altını ile ödüllendiriyor. Yönetmeliğe göre; altın madalya kazanan sporcu 1000 cumhuriyet altını, gümüş madalya kazanan sporcu 600 cumhuriyet altını ve bronz madalya kazanan sporcu ise 300 cumhuriyet altını ile ödüllendiriliyor.

Madalya Kazanan Sporcuların Ödülleri

Paris 2024'te 10 metre havalı tabanca karışık takım mücadelesinde ülkemize gümüş madalya kazandıran Şevval İlayda Tarhan ile Yusuf Dikeç, 600 cumhuriyet altını ile ödüllendirilecek. Bu ödül, yaklaşık olarak 10.2 milyon lira (291 bin euro) değerinde.

Okçuluk branşında ise Klasik Yay Erkek Takımımız, Paris'te tarihte ilk kez bronz madalya kazandı. Mete Gazoz, Ulaş Berkim Tümer ve Muhammed Abdullah Yıldırmış, 300'er cumhuriyet altını kazanacak. Bronz madalya kazanan sporcularımızın ödülü, yaklaşık olarak 5.1 milyon lira (145 bin euro) değerinde.

ÖSYM Açıkladı: 2024 KPSS Ortaöğretim Soru ve Cevapları Erişime Açıldı ÖSYM Açıkladı: 2024 KPSS Ortaöğretim Soru ve Cevapları Erişime Açıldı

Sporcularımızın Büyük Mücadelesi

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda sporcularımızın gösterdiği üstün performans ve mücadele, ülkemize büyük bir gurur yaşatıyor. Kazandıkları madalyalar ve aldıkları ödüller, sadece onların başarısının bir yansıması değil, aynı zamanda gelecek nesillere ilham veren hikayeler oluşturuyor.

Türk sporcularının Paris 2024'teki başarıları ve aldıkları ödüller, ülkemizde spora olan ilgiyi ve desteği artırmaya devam ediyor. Sporcularımızın bu başarıları, ülkemizin spor alanındaki prestijini de yükseltiyor.

Muhabir: Esengül İşleroğlu