Şiddetli yağışlı bir gecede, trafikte yaşanan tartışma kısa sürede saldırıya dönüştü. Milli sporcunun maruz kaldığı saldırı, hem kamuoyunda hem de spor camiasında büyük yankı uyandırdı.

Olayın Gelişimi

Olay, Trabzon'un İskenderpaşa Mahallesi Devlet Sahil Yolu Ganita mevkisinde 22.30 sıralarında meydana geldi. Giresun yönüne ilerleyen 61 KS 409 plakalı kamyonetin sürücüsü Sedat Karatay, sağanak yağış nedeniyle yolda oluşan su birikintileri ve ağır ilerleyen trafik sebebiyle, Sürmeneli'nin kullandığı otomobili sollamak istedi. Ancak yol verme nedeniyle taraflar arasında tartışma yaşandı. Karatay, Sürmeneli'nin aracının önüne geçerek durdu ve kamyonetinden inip milli sporcuya tokat attı. Ayrıca, hakaret içerikli sözler sarf ettiği de öne sürülen saldırgan olay yerinden kaçtı.

Saldırgan Kısa Sürede Yakalandı

Busenaz Sürmeneli’nin saldırıya uğraması üzerine polis ekipleri hızla harekete geçti. Kısa süre içinde yakalanan Sedat Karatay’ın daha önce birçok suçtan kaydı olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan şüpheli, sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Sulh Ceza Hakimliği tarafından 'kasten yaralama' ve 'hakaret' suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Mehmet Şefin o hareketine binlerce tepki yağdı! Mehmet Şefin o hareketine binlerce tepki yağdı!

Spor Camiasında Tepki

Olimpiyat şampiyonu bir sporcunun trafikte yaşadığı şiddet olayı, büyük tepki çekti. Türkiye’nin gururu olan Busenaz Sürmeneli’nin yaşadığı bu talihsiz olay, trafikteki şiddet olaylarının ciddiyetini bir kez daha gözler önüne serdi.

Editör: Haber Merkezi