Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erten Gökçe, okula başlayacak çocukların bu dönemi daha rahat atlatabilmeleri için ailelerin aktif rol oynaması gerektiğini belirtti. Gökçe, "Anne babalar, çocuklarının yanında olmalı ve onlarla iletişim kurmalı. 'Artık okula başlıyorsun, senin için yepyeni ve güzel bir dönem başlıyor. Oyunların ve çalışmaların olacak, biz de senin hep yanında olacağız’ diyerek çocuklarını cesaretlendirmeliler" dedi.

Okulu Önceden Gezmek Önemli

Prof. Dr. Gökçe, uyum haftası başlamadan önce çocukların kaydedildikleri okulu aileleriyle birlikte gezmelerinin önemine dikkat çekti. "Anne babalar, çocukları ile birlikte okulları gezsinler, sınıfları görsünler. Hatta aile bireylerinden biriyle sınıfta bir süre oturabilirler" diyen Gökçe, bu adımın çocukların okula daha hızlı uyum sağlamalarına yardımcı olacağını vurguladı.

Tokat’ta faciadan dönüldü! Uçuruma yuvarlanan araç ağaca çarparak durdu! Tokat’ta faciadan dönüldü! Uçuruma yuvarlanan araç ağaca çarparak durdu!

Okul Sonrası Deneyimlerini Paylaşmalarını İsteyin

Ailelerin, çocuklarının okul sonrası deneyimlerini paylaşmalarını istemeleri gerektiğini belirten Prof. Dr. Gökçe, "Çocuğunuzdan her gün okuldan geldiğinde gününü anlatmasını isteyin. Bu sayede, çocuk kısa sürede okula alışacaktır" şeklinde tavsiyelerde bulundu. Uyum haftası boyunca çocukların yaşadıkları deneyimleri paylaşmaları, onların okul hayatına adaptasyon sürecini hızlandıracak ve daha rahat bir başlangıç yapmalarını sağlayacaktır.

Editör: Haber Merkezi